Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Εργα εργοδοτικού συνδικαλισμού

Σε παραίτηση από τη θέση του προέδρου και μέλους του ΔΣ της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Εύβοιας οδηγήθηκε ο Γιάννης Σιούλας - είναι και αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Ημερήσιος Κήρυκας» Λάρισας - μετά την αντεργατική στάση που κράτησε στο θέμα των εργαζομένων της εφημερίδας, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα πάνω από ένα χρόνο.

Ο εκδότης της εφημερίδας, Αθ. Ζησόπουλος, ο οποίος δεν εφαρμόζει ακόμη και τη δικαστική απόφαση που τον υποχρεώνει να καταβάλει τα δεδουλευμένα, έχοντας την πλήρη στήριξη τόσο των δημάρχων όσο και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού της Ενωσης Συντακτών, εκχώρησε σε τρίτα πρόσωπα οφειλές προς την επιχείρησή του, προκειμένου να μην πληρώσει τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η εργοδοσία εκχώρησε την οφειλή του Δήμου Αγιάς προς την εφημερίδα, ύψους περίπου 20.000 ευρώ, στον Γ. Σιούλα, ο οποίος - να σημειωθεί - στάθηκε απέναντι στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της επιχείρησης όλη αυτή την περίοδο.

Η Ενωτική Κίνηση Δημοσιογράφων - Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Τύπο του ΠΑΜΕ σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι «αυτή η πραγματικότητα φανερώνει τα κρυφά και φανερά αδιέξοδα του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού. Που δε βλέπει, δεν ακούει τίποτα για το τι πραγματικά συμβαίνει σε όλους σχεδόν τους εργασιακούς χώρους με τους εκατοντάδες απλήρωτους εργαζόμενους, τη μαύρη εργασία, τα μπλοκάκια, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, τις μειώσεις μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων ή μη εφαρμογή της ΣΣΕ, που παραμένει η ίδια από το 2008».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ