Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Πληρώνουν τις φωτοτυπίες οι γονείς!

Χρήματα για τις φωτοτυπίες που δίνονται στους μαθητές, εξαιτίας της έλλειψης βιβλίων και για λειτουργικές δαπάνες, ζητούνται από γονείς σε αρκετά σχολεία της Μαγνησίας. Την επιβολή του χαρατσιού, που αποφασίζεται από τους διευθυντές των σχολείων καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, στην οποία επισημαίνεται: «Ενα νέο "ιδιότυπο" χαράτσι για τη λαϊκή οικογένεια αποφασίζεται από Διευθυντές αρκετών σχολείων στην περιοχή μας. Σε αρκετές περιπτώσεις και με τη σύμφωνη γνώμη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Ζητούνται χρήματα από γονείς προκειμένου να βγουν φωτοτυπίες και με αυτό τον τρόπο να καλυφθεί η έλλειψη βιβλίων. Σε άλλες περιπτώσεις οι Διευθυντές προχώρησαν παραπέρα και ζητούν χρήματα και για λειτουργικές δαπάνες. Γίνεται κατανοητό ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα και μπαίνοντας στο χειμώνα, τέτοιες απαιτήσεις θα πολλαπλασιαστούν, ιδιαίτερα για τα λειτουργικά έξοδα (θέρμανση, ηλεκτροφωτισμός, καθαρίστριες κ.λπ.)».

Η Οργάνωση του ΚΚΕ τονίζει: «Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να προχωρήσουν σε τέτοιες λύσεις. Να μην τους "ανοίξει η όρεξη". Οσοι απεργάζονται παρόμοια σχέδια να τα θάψουν στα συρτάρια τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους γονείς και τα συνδικάτα τους, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, να αντιδράσουν αποφασιστικά και να βάλουν οριστικά τέλος σε όλη αυτή τη μεθόδευση.

Να απαιτήσουν επιτάχυνση της διαδικασίας παράδοσης όλων των βιβλίων στα σχολεία και αύξηση των κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα.

Το ΚΚΕ τους καλεί να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, να εμπιστευτούν το Κόμμα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των λαϊκών δικαιωμάτων και διεκδίκησης ριζικών αλλαγών σε όφελος του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ