Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΤΑΞΙ
Συμμετείχαν καθολικά στην απεργία

Νέες κινητοποιήσεις αναμένονται την επόμενη βδομάδα

Με καθολική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και μαζική συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου απάντησαν οι αυτοκινητιστές ταξί της πρωτεύουσας στα σχέδια οικονομικής καταστροφής του κλάδου τους που ετοιμάζεται να προξενήσει η κυβέρνηση. Δυναμική ήταν για μία ακόμη φορά η παρουσία των Επιτροπών Αγώνα Αθήνας - Πειραιά, με τα μέλη της να δίνουν την μάχη για να αποκαλύψουν στους συναδέλφους τους την ουσία της πολιτικής της «απελευθέρωσης» που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ύπουλο ρόλο της ΝΔ.

Οι εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα από το βήμα της συγκέντρωσης επισήμαναν την ανάγκη σύνδεσης του αγώνα των αυτοκινητιστών με το κίνημα των αυτοαπασχολούμενων και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, επιμένοντας ότι κανένας αγώνας «ξεκομμένος» δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα. Αλλωστε, η χτεσινή απεργία, που κηρύχθηκε ταυτόχρονα με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ήταν αποτέλεσμα της σκληρής πίεσης που δέχτηκε η «γαλαζοπράσινη» πλειοψηφία από τις Επιτροπές Αγώνα αλλά και από τη βάση, που συνειδητοποιεί την ανάγκη σύστασης ευρύτερου απεργιακού μετώπου. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν να παρθεί απόφαση από το ΔΣ, είχε προηγηθεί η αποστολή κειμένου από προέδρους 9 ραδιοταξί της πρωτεύουσας που απαιτούσαν την προκήρυξη απεργίας.

Από την ερχόμενη βδομάδα αναμένονται και νέες κινητοποιήσεις, ενώ την Κυριακή οι Επιτροπές Αγώνα διοργανώνουν νέα σύσκεψη για την οργάνωση των κινητοποιήσεων του επόμενου διαστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ