Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ - ΕΕΔΔΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Διαμαρτυρία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Η αντιπροσωπεία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία

Phasma

Η αντιπροσωπεία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία
Παράσταση διαμαρτυρίας για τη στάση των ΗΠΑ απέναντι στο αίτημα για αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, πραγματοποίησαν χθες στην αμερικάνικη πρεσβεία της Αθήνας, αντιπροσωπείες της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης. Συμμετείχαν εκ μέρος της ΕΕΔΥΕ ο πρόεδρός της Σταύρος Τάσσος, από την ΕΕΔΔΑ η αντιπρόεδρός της Ευγενία Παπαμακαρίου. Παραβρέθηκε ακόμα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Μπάμπης Αγγουράκης.

Η αντιπροσωπεία επιχείρησε να επιδώσει σε εκπροσώπους της αμερικάνικης πρεσβείας το σχετικό ψήφισμα, το οποίο ωστόσο δεν έγινε δεκτό και τελικά τοιχοκολλήθηκε στη είσοδο της πρεσβείας επί της οδού Β. Σοφίας. Στο ψήφισμα καταγγέλλεται η στάση των ΗΠΑ και της ΕΕ που με κάθε τρόπο προσπαθούν να εμποδίσουν ακόμα και την επίσημη κατάθεση στη ΓΣ του ΟΗΕ του αιτήματος για άμεση αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ, ως κράτος - μέλος του ΟΗΕ.

Επίσης ζητείται το σταμάτημα των εποικισμών και η αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων και όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του 1967, το γκρέμισμα του τείχους του αίσχους, η επιστροφή όλων των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, η άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, η άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων και των άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ