Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
Επιστροφή Γκέκα, Χιώτη

Η επιστροφή του «ασώτου». Ο Φάνης Γκέκας - ύστερα από την οικειοθελή αποχώρησή του περίπου έναν χρόνο πριν - ξαναγίνεται μέλος της εθνικής. Η συγνώμη που ζήτησε (κατ' ιδίαν και δημόσια) έγινε αποδεκτή και ο Σάντος τον συμπεριέλαβε στις προεπιλογές των ξενιτεμένων για τις - προκριματικές του EURO 2012 - αναμετρήσεις με Κροατία (7/10), Γεωργία (11/10).

Ο Γκέκας, κατά την δημοσιοποίηση της αποχώρησής του, είχε αιτιολογήσει την απόφασή του «εξαιτίας κάποιων ειδικών συνθηκών, που έχουν δημιουργηθεί μέσα σε αυτή και για τις οποίες έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι». Η χθεσινή του δήλωση, αναφέρει: «Πιστεύω ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και είναι γενναίο να τα αναγνωρίζεις. Ηρθε ο καιρός να αναγνωρίσω το δικό μου και να ζητήσω συγνώμη πριν απ΄ όλους από τον προπονητή μου και την ομοσπονδία, μα πάνω απ΄ όλους από τους συμπαίκτες μου.

Σήμερα θέλω να απευθυνθώ ειδικά σε αυτούς και να τους πω με ειλικρίνεια ότι δεν έχουν καταφέρει απλώς να φτιάξουν μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα. Κυρίως έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια οικογένεια. Εγώ, λοιπόν, επιθυμώ να επιστρέψω σε αυτή την οικογένεια, αφήνοντας πίσω τα λάθη που έκανα. Εχω υπηρετήσει την Εθνική Ομάδα με όλες τις δυνάμεις μου και το ίδιο σκοπεύω να κάνω σε περίπτωση που κριθώ αναγκαίος από τον προπονητή μου στο αμέσως προσεχές ή στο απώτερο μέλλον».

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας - μεταξύ άλλων - γνωστοποίησε πως έγιναν συζητήσεις και «από τη στιγμή που αναγνώρισε το λάθος και μου εξήγησε τι έχει συμβεί, διαπίστωσα ότι θέλει πάρα πολύ να επιστρέψει. Του είπα πως υπάρχουν κάποια όρια για όλους τους παίκτες. Για το ποιος καλείται και παίζει υπεύθυνος είμαι εγώ και όλοι πρέπει να σέβονται τις αποφάσεις μου. Ο Γκέκας έδειξε αφοσίωση κι έκρινα πως πρέπει να είναι στην προεπιλογή». Αυτό που μένει πλέον είναι η συζήτηση με τους υπόλοιπους διεθνείς.

Αντί του τραυματία Σηφάκη ο Σάντος επαναφέρει (μετά από 6 χρόνια) τον Δ. Χιώτη. Κάλεσε ακόμα τους Τζόρβα, Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο, Κ. Παπαδόπουλο, Πέτσο, Τζιόλη, Κονέ, Πλιάτσικα, Σαμαρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ