Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ
Πρεμιέρα σε θολό τοπίο

«Στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα»... Οι έξι αυτές λέξεις περιγράφουν την πραγματικότητα (και) στο άθλημα της χειροσφαίρισης, μετά την κυβερνητική απόφαση για νέες περικοπές στις επιχορηγήσεις. Την επόμενη βδομάδα το ΔΣ στην Ομοσπονδία θα συνεδριάσει για να αποφασίσει πώς θα πορευτεί και για τη σύγκληση γενικής συνέλευσης. Να θυμίσουμε βέβαια πως ήδη έχουν αρχίσει οι περιστολές στο αγωνιστικό πρόγραμμα, με την περικοπή συμμετοχής των ομάδων νέων, εφήβων και νεανίδων σε προκριματικά διεθνών διοργανώσεων.

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χάντμπολ, Σίμος Λαζαρίδης, αναφέρει: «Δυστυχώς, η νέα σημαντική μείωση στις επιχορηγήσεις δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα, τόσο στο χάντμπολ, όσο και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό γενικότερα. Η Διοίκηση της ΟΧΕ, σε συνεργασία με όλες τις ομοσπονδίες, θα συνεχίσει να διεκδικεί για λογαριασμό του αθλήματος αυτά που δικαιούται και θα προσπαθήσει να πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να διαφυλάξει τη βιωσιμότητά του στις νέες συνθήκες».

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν «ανοίγει» σήμερα η αυλαία στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ανδρών. Βασικός στόχος για την 33η διοργάνωση - όπως είπε ο πρόεδρος - είναι «...να καταφέρει να ολοκληρωθεί, και αυτό βέβαια εξαρτάται από τη βούληση της πολιτείας και από το κατά πόσο αυτή θα στηρίξει οικονομικά τη βιωσιμότητα των ομοσπονδιών, ώστε και αυτές με τη σειρά τους να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα και να καταφέρουν να φέρουν σε πέρας το έργο τους».

Μια διοργάνωση από την οποία ήδη αποχώρησε η κυπελλούχος ομάδα των Βριλησσίων, με αποτέλεσμα να μη γίνουν αγώνες κατάταξης για την παραμονή στην κατηγορία, αλλά να υποβιβαστεί απευθείας στην Α2 η 11η της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο. Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής, περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, ΧΑΝΘ - Αερωπος Εδεσσας (16.30), Πανελλήνιος - Αρης Νικαίας, Φίλιππος Βέροιας - Διομήδης Αργους, Κύδων Χανίων - Δούκας (18.00). Ρεπό έχει το Κιλκίς.

  • Εντός έδρας θα αγωνιστούν (1 και 2/10), κατόπιν συμφωνίας με τις αντιπάλους τους - για το 2ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων γυναικών - Νέα Ιωνία (με την ολλανδική Ντάλφσεν) και ΑΣΕ Ορμή (με την ελβετική Τσουγκ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ