Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Συνεχίζεται η ένταση στους μεθοριακούς σταθμούς

BEΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.--

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι θύμιζαν χτες οι κινήσεις στρατιωτών της ΝΑΤΟικής δύναμης KFOR στο Κοσσυφοπέδιο και Σέρβων της περιοχής.

Οι πρώτοι έκλειναν αργά το βράδυ της Πέμπτης εναλλακτική οδική αρτηρία που είχαν ανοίξει νωρίτερα Σέρβοι κάτοικοι του βορείου Κοσσυφοπεδίου πάνω από την επίμαχη μεθοριακή διάβαση Γιάρινιε, στα διοικητικά σύνορα του Κοσσυφοπεδίου με τη Σερβία, όπου λειτουργεί πλέον τελωνειακός σταθμός με Κοσσοβάρους Αλβανούς και αστυνομικούς της αστυνομικο-δικαστικής αποστολής της ΕΕ στο προτεκτοράτο (EULEX)...

Οι Σέρβοι του βόρειου Κοσσυφοπεδίου από την πλευρά τους προχώρησαν στη διάνοιξη νέας διόδου πολύ κοντά στην παλιά, ώστε τα οχήματα από την κατεύθυνση της Ράσκας της Σερβίας προς το Κοσσυφοπέδιο και αντίστροφα να κινούνται ανενόχλητα.

Ολα αυτά ενώ εκατοντάδες άλλοι Σέρβοι εξακολουθούν να περνούν, εδώ και βδομάδες, τις νύχτες σε οδοφράγματα που έχουν στήσει σε όλο το βόρειο τμήμα του προτεκτοράτου απαντώντας έτσι στην άφιξη Κοσσοβάρων Αλβανών τελωνειακών στις διοικητικές διαβάσεις, Γιάρινιε και Μπρίνιακ.

Ο υπουργός Εσωτερικών των Κοσσοβάρων Αλβανών Μπαϊράμ Ρετζέπι δε σταματά τις προσπάθειες για πλήρη διάλυση των σερβικών οδοφραγμάτων προσπαθώντας να εξασφαλίσει την πλήρη υποστήριξη των αστυνομικών της EULEX και των στρατιωτών της KFOR. Πάντως, ο Γάλλος πρέσβης στην Πρίστινα Ζαν Φρανσουά Φίτου δήλωσε χτες ότι δε γνωρίζει εάν υπάρχει κάποιο σχέδιο για την απόσυρση των οδοφραγμάτων. Από την άλλη, ο εκπρόσωπος της Eulex Νίκολας Χότον δήλωσε στην εφημερίδα «Μπλιτς» του Βελιγραδίου ότι θα ήταν καλύτερο να απομακρύνουν τα οδοφράγματα εκείνοι που τα έστησαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ