Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ
Οι επιπτώσεις στις τηλεπικοινωνίες

ΑΒΑΝΑ.--

Ο επιβαλλόμενος οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα έχει προκαλέσει αρνητικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της καθημερινής ζωής των Κουβανών, ακόμα και στις τηλεπικοινωνίες. Τουλάχιστον 7 δισεκατομμύρια δολάρια υπολογίζονται οι ζημιές σ' αυτόν τον τομέα την περίοδο από το Μάη του 2010 έως τον Απρίλη του 2011, σύμφωνα με το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η Κούβα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το οποίο για 20ή φορά θα συζητηθεί και αναμένεται να υπερψηφιστεί στις 25 Οκτώβρη, απαιτώντας την άμεση άρση του αποκλεισμού.

Η πολιτική αποκλεισμού και επιθετικότητας της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατά της Κούβας όχι μόνο δημιουργεί εμπόδια για την απόκτηση λογισμικού υλικού, για την αγορά συγκεκριμένων υλικών για υπολογιστές, αλλά και αποτρέπει στους Κουβανούς να «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο.

Στη συγκεκριμένη έκθεση της Κούβας αναφέρεται επίσης πως τον Οκτώβρη του 2010 η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Twitter» παραδέχθηκε πως είχε μπλοκάρει τα μηνύματα κινητών τηλεφώνων από την Κούβα, ενώ από τον Απρίλη φέτος απαγορεύει στους Κουβανούς να χρησιμοποιούν ορισμένα εργαλεία, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια πρόσβαση σε μια ...απαγορευμένη χώρα.

Επιπλέον, από φέτος το Φλεβάρη, η εταιρεία «Syniverse» σταμάτησε να πληρώνει τις δαπάνες για τις υπηρεσίες περιαγωγής (roaming) στην κουβανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών «ETECSA», υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να έχει οικονομικές συναλλαγές με την Κούβα, με αποτέλεσμα να της χρωστά 2,6 εκατομμύρια δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ