Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΥΓΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
Ζήτησε τα ονόματα όσων συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι

Σε νέα προσπάθεια ανοιχτού εκφοβισμού των εργαζομένων προχώρησε χτες η διοίκηση του Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας», θορυβημένη από τις μαζικές συλλογικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα προκειμένου να οργανώσουν την πάλη τους. Μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε την περασμένη βδομάδα για να απαγορευτούν οι Γενικές Συνελεύσεις, χτες το νομικό τμήμα της διοίκησης ζητούσε τα ονόματα όσων εργαζομένων συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στο προαύλιο του νοσοκομείου ενάντια στην πολιτική που πετσοκόβει τους μισθούς, στη φοροεπιδρομή και την εργασιακή εφεδρεία, ενάντια στις λίστες αναμονής στις οποίες μπαίνουν οι καρκινοπαθείς, στις καταργήσεις τμημάτων και κλινών. Επιπλέον, με τη χτεσινή τους κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «επέστρεψαν» τις απειλές και τις συκοφαντίες της διοίκησης ότι οι Γενικές Συνελεύσεις θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών και γι' αυτό πρέπει να καταργηθούν.

Μετά τη λήξη της συγκέντρωσης το Σωματείο Εργαζομένων στον «Αγιο Σάββα» πληροφορήθηκε πως όλα τα τμήματα και οι υπηρεσίες του νοσοκομείου έχουν πάρει εντολή από τη νομική υπηρεσία να μαζέψουν τα ονόματα όσων εργαζομένων πήραν μέρος στη συγκέντρωση. Η αντίδραση ήταν άμεση. Το Σωματείο ξεκαθάρισε πως κανένα όνομα δε θα δοθεί και παρεμπόδισαν αυτή την επαίσχυντη διαδικασία. «Αυτή η πρακτική θυμίζει άλλες, "μαύρες" εποχές», σημείωσε στον «Ρ» η Δήμητρα Μολώνη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου, εκλεγμένη με τις ταξικές δυνάμεις. «Μας είπαν ότι δήθεν θεώρησαν την κινητοποίηση σαν στάση εργασίας και γι' αυτό ζήτησαν τα ονόματα των συναδέλφων. Ομως, σε περίπτωση στάσης εργασίας δεν δίνονται τα ονόματα όσων συμμετέχουν, αλλά μόνο του προσωπικού ασφαλείας. Αποκαλύφθηκε πως άλλες είναι οι προθέσεις τους. Υπάρχει μεγάλη οργή στους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν αρχίσει να οργανώνουν την πάλη τους. Επιδιώκουν να μην εκφραστεί αυτή η οργή βάζοντας εμπόδια στις συλλογικές διαδικασίες, μέσα από τις οποίες μπορούν οι εργαζόμενοι να βρουν διέξοδο στον αγώνα τους».

«Η προσπάθεια εκφοβισμού της διοίκησης εναντίον των εργαζομένων που αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας πέφτει στο κενό», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις. Σήμερα, στις 8 π.μ., θα γίνει νέα συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου και στάση εργασίας 9 - 11 το πρωί με πορεία διαμαρτυρίας στην Α' Υγειονομική Περιφέρεια.

Στο μεταξύ, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της διοίκησης του «Αγίου Σάββα», για απαγόρευση των Γενικών Συνελεύσεων, εκδικάζεται στις 12 Οκτώβρη 2011.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ