Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΚΕΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Για... ορεκτικό «φρουτάκια» - ΟΠΑΠ

Κλιμάκωση για 5 δισ. ευρώ στο ερχόμενο 4μηνο

Με πανωπροίκι στον ΟΠΑΠ τις τζογομηχανές, τα διαβόητα «φρουτάκια», καθώς και με τη χρονική επέκταση των δικαιωμάτων του στα διάφορα «στοιχήματα» (Πρότο, Τζόκερ, Λόττο κ.ά.) κλιμακώνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το πρόγραμμα για τις ιδιωτικοποιήσεις - μαμούθ, για τα 50 δισ. ευρώ που σχεδιάζουν να παραδώσουν στα μονοπώλια. Σε επόμενη φάση ο ΟΠΑΠ μαζί και τα πρόσθετα «περιουσιακά» στοιχεία θα εκχωρηθεί σε ξένους ή και ντόπιους μεγαλοεπιχειρηματίες του τζόγου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την ΟΠΑΠ ΑΕ, το αντίτιμο για τα παραπάνω διαμορφώνεται στα 935 εκατ. ευρώ, συγκεκριμένα στα 560 εκατ. ευρώ για την απόκτηση άδειας εγκατάστασης για 35.000 λεγόμενα παιγνιομηχανήματα («φρουτάκια») και στα 375 εκατ. ευρώ για τη δεκαετή επέκταση των «δικαιωμάτων» του από το έτος 2020 (που λήγουν) μέχρι και το 2030.

Οπως προκύπτει, στα 16.000 ευρώ (!) αποτιμώνται τα δικαιώματα για την κάθε τζογομηχανή, από αυτές που θα «απλώσουν» στις λαϊκές γειτονιές της φτώχειας, της μαζικής ανεργίας, εκεί όπου συχνάζει η νεολαία, ποσά που, όπως φαίνεται, είναι το τίποτα μπροστά σε αυτά που περιμένουν να αρπάξουν από τα θύματά τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες του τζόγου.

Μέχρι το τέλος του 2011, κυβέρνηση και τρόικα, υπολογίζουν να έχουν εκχωρήσει στα μονοπώλια κρατική περιουσία ύψους 5 δισ. ευρώ. Πέρα από τον ΟΠΑΠ, για το ερχόμενο τετράμηνο, στο σφυρί προγραμματίζουν να βγάλουν: ΕΥΑΘ (40%), Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (σύμβαση επέκτασης), ΟΛΘ (ποσοστό 23,3%), Κρατικά Λαχεία, «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (99,8%), Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (34%), ΔΕΠΑ (55%), ΔΕΣΦΑ (31%), ΤΡΑΙΝΟΣΕ (100%), ΛΑΡΚΟ (55,2%), ΟΔΙΕ (100%), άδειες κινητής τηλεφωνίας, Καζίνο Πάρνηθας (49%), ΕΛΒΟ (72,6%). Επίσης, κομμάτια από το παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπως και κρατική ακίνητη περιουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ