Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Ο ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ πίσω από το γόνατο είναι πυροβολισμός δυνητικά θανατηφόρος, με μεγάλα ποσοστά θανάτου και αναπηρίας, όπως αναγνωρίζεται ομόφωνα από την ιατρική βιβλιογραφία», είπε χτες στο δικαστήριο η Ιωαν. Πασπάτη, χειρουργός ορθοπεδικός, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του κατηγορούμενου Σίμου Σεϊσίδη, που πυροβολήθηκε πισώπλατα από τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας Π. Μπώκο, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το πόδι του. Η γιατρός είπε ότι «η πύλη εισόδου της βολίδας ήταν στο πίσω μέρος, ο χρήστης του όπλου (ο αστυνομικός) βρισκόταν σε πιο χαμηλή θέση, διαλύθηκε η φλέβα του Σ. Σεϊσίδη που είχε ακατάσχετη αιμορραγία». Ενώ αναφέρθηκε και στις τρεις ανακοπές του τραυματία.

«Θα μπορούσε να έχει πεθάνει στα χέρια τους ο τραυματίας», επισήμανε, βλέποντας φωτογραφίες που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο από τη μεταχείριση που είχε από την αστυνομία ο Σ. Σεϊσίδης, αμέσως μετά τον πυροβολισμό του και πριν έρθει το ασθενοφόρο. Κατά την εξέτασή της από την πρόεδρο του δικαστηρίου η Ιωαν. Πασπάτη κατήγγειλε στο δικαστήριο και τις συνθήκες νοσηλείας του κατηγορούμενου.

Αξίζει, ακόμη μια φορά, να σημειωθεί η παρουσία των κουκουλοφόρων της Αστυνομίας με τα αυτόματα στην αίθουσα της δίκης, η παρουσία ασφαλιτών στις θέσεις του ακροατηρίου και οι δυνάμεις των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ μέσα και έξω από το δικαστήριο. Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα σε κόσμο που έρχονταν στα δικαστήρια για υποθέσεις του η έλευση του Σ. Σεϊσίδη που ανέβαινε τις εξωτερικές σκάλες με τις πατερίτσες και οι πολυάριθμοι κουκουλοφόροι με τα αυτόματα να τον συνοδεύουν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΤΕΣ το πρωί από μόνος το, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών συνοδεία του δικηγόρου του, 36χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή για την υπόθεση της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ