Σάββατο 1 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Για το νέο σχολείο και την πρόταση του ΚΚΕ

Εκδήλωση έγινε προχτές στη Σταυρούπολη

Με συμμετοχή, γονιών, εκπαιδευτικών και νεολαίας, πραγματοποιήθηκε προχτές το βράδυ, στο πολιτιστικό κέντρο «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με θέμα «Το "νέο σχολείο" και η πρόταση του ΚΚΕ για την εκπαίδευση». Εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο Γιάννης Νοτάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Οπως σημείωσε, η εκπαίδευση συνδέεται με τη στρατηγική ανάπτυξης μιας χώρας και αναπόφευκτα είναι ταξική, γιατί η στρατηγική ανάπτυξης εξυπηρετεί κάθε φορά τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης και όχι τα συμφέροντα όλων. Σ' αυτό το πλαίσιο προωθούνται και οι αλλαγές στα σχολεία, προκειμένου να «κουμπώσουν» την εκπαίδευση στις νέες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις. «Στόχος αυτού του "νέου σχολείου", του "Καλλικρατικού σχολείου", είναι η παράδοση στην αγορά εργασίας των νέων ανθρώπων ως φτηνό ευέλικτο και ευάλωτο εργατικό δυναμικό», είπε.

Παρουσιάζοντας την πρόταση του ΚΚΕ, ανέφερε: «Το σχολείο που έχουμε ανάγκη ο λαός για τα παιδιά του και για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, είναι το 12χρονο Ενιαίο και Δωρεάν που θα παρέχει βασικές γνώσεις σε όλα ανεξαρτήτως τα παιδιά, που θα εξασφαλίζει να μην υπάρχει κανένας μαθητής έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία. Θα δίνει στέρεα γνώση, εφόδια για τη ζωή, θα αναπτύσσει την κριτική σκέψη. Θα είναι ένα σχολείο της επιστημονικής γνώσης και όχι της διαστρέβλωσης της αλήθειας. Πάνω σ' αυτό το σχολείο θα βασίζεται μετά η επαγγελματική ειδίκευση και η είσοδος σε ΑΕΙ. Σ' ένα τέτοιο σχολείο δεν θα περισσεύει κανένας δάσκαλος. Αυτό το σχολείο θα προκύψει μέσα από μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές. Αντιστοιχεί σε μια άλλη οικονομία και γι' αυτό σε μια άλλη εξουσία. Τη λαϊκή».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ