Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατάληψη της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού

Σε κατάληψη της σχολής προχώρησαν από χτες οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας (στη Νέα Μηχανιώνα) οργανώνοντας την πάλη τους ενάντια στο κλείσιμο της σχολής που μεθοδεύει η κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, το κτίριο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας τα οποία ήταν γνωστά εδώ και 5 χρόνια! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έλαβε κανένα μέτρο, αλλά τώρα, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς - χτες ήταν να ξεκινήσουν τα μαθήματα - ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδης έδωσε εντολή για το κλείσιμο της σχολής!

Η κατάληψη αποφασίστηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση των σπουδαστών διεκδικώντας την άμεση έναρξη των μαθημάτων με ασφαλείς κτιριακές και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Στο πλευρό των σπουδαστών είναι και οι ωρομίσθιοι καθηγητές της ΑΕΝ, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν το κλείσιμο της σχολής δηλώνουν ότι «θα σταθούμε συμπαραστάτες στον αγώνα των σπουδαστών», ενώ αναφέρουν για τους ίδιους ότι «δουλεύουμε σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Με 9μηνες συμβάσεις και ωριαία αντιμίσθια, οι περισσότεροι μετράμε ήδη από 8 ως 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ακαδημία. Ενώ κάθε χρόνο και μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, δεν γνωρίζουμε αν και ποιοι θα προσληφθούμε, πότε θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε, πότε θα πληρωθούμε, ποια θα είναι η αμοιβή μας»!

Σε επιστολή της η ΠΕΜΕΝ προς το ΥΠΑΑΝ, τις εφοπλιστικές Ενώσεις και αλλού καταγγέλλει τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί στη ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση η αντιλαϊκή πολιτική, με συνέπεια χιλιάδες σπουδαστές των ΑΕΝ να εγκαταλείπουν τις σπουδές τους και τονίζει: «Προσχηματικοί είναι οι ισχυρισμοί των εφοπλιστών για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα. Αυτό που συμβαίνει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι η αντικατάσταση των ναυτεργατών με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, με φθηνότερους ναυτεργάτες για την αύξηση των κερδών των εφοπλιστών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ