Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012
Τσακίζουν το λαό με επιπλέον μέτρα 11 δισ. ευρώ

Με το πιστόλι στον κρόταφο του λαού στην τελική ευθεία για τη «συντεταγμένη πτώχευση», το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας με την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2012 κλιμακώνει τη σφοδρή αντιλαϊκή επίθεση για την εφαρμογή νέων μέτρων και για ποσά ύψους 11 δισ. ευρώ.

Στα 5,5 δισ. ευρώ διαμορφώνονται οι «εξοικονομήσεις» της πλουτοκρατίας και σε άλλα τόσα - ακόμη 5,5 δισ. ευρώ - από την παραπέρα εκτίναξη των αντιλαϊκών φόρων.

Για την ενίσχυση της φορολογικής αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων ετοιμάζουν:

  • Από τη συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, την κατάργηση των φοροελαφρύνσεων για δαπάνες (νοίκια, τόκοι στεγαστικών δανείων, φροντιστήρια παιδιών κ.ά.): 2,57 δισ. ευρώ.
  • Από τα χαράτσια στη μικρή ακίνητη περιουσία (μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ κ.ά.): 2,6 δισ. ευρώ.
  • Από την αύξηση των ειδικών φόρων πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης: 270 εκατ. ευρώ. Η ληστεία γίνεται σε δύο δόσεις, η πρώτη αυτό το μήνα (από 15 του Οκτώβρη) με την έναρξη της χειμερινής περιόδου διάθεσης του πετρελαίου. Από το Φθινόπωρο του 2012 θα ισχύσει η πλήρης εξίσωση των ειδικών φόρων με το πετρέλαιο κίνησης.

Η καρατόμηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού επιμερίζεται στα παρακάτω:

Παραπέρα μειώσεις αποδοχών στο Δημόσιο: 1,7 δισ. ευρώ. Μειώσεις συντάξεων ΟΓΑ: 1,24 δισ. ευρώ. Μειώσεις συντάξεων ΙΚΑ: 1,5 δισ. ευρώ. Μειώσεις συντάξεων ΝΑΤ: 130 εκατ. ευρώ. Μειώσεις συντάξεων ΟΑΕΕ: 91 εκατ. ευρώ. Περικοπές παροχών ΟΑΕΔ: 264 εκατ. ευρώ. Περικοπές στο ΕΚΑΣ: 175 εκατ. ευρώ. Αλλες παροχές Κοινωνικής Ασφάλισης: 80 εκατ. ευρώ. Καταναλωτικές δαπάνες: 167 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ