Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 10 συλληφθέντες διαδηλωτές των προχτεσινών κινητοποιήσεων, παραπέμφθηκαν σε ανακριτή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του κουκουλονόμου που στην ουσία μετατρέπει σε κακούργημα διάφορα πλημμελήματα μεταξύ αυτών και την διατάραξη κοινής ειρήνης. Επίσης, 6 από τους συλληφθέντες παραπέμφθηκαν να δικαστούν με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Σε βάρος τους ασκήθηκε κατά περίπτωση ποινική δίωξη για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, εξύβριση, αντίσταση και παράνομη οπλοφορία. Επίσης, ένας ανήλικος (15χρονος), παραπέμφθηκε σε εισαγγελέα ανηλίκων.Ολοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών λόγω παρέλευσης του 18μηνου (ανώτατο όριο κράτησης), θα είναι από την Τρίτη οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», Παναγιώτα Ρούπα, Νίκος Μαζιώτης και Κώστας Γουρνάς.Οι περιοριστικοί όροι που τους επιβλήθηκαν είναι: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, να μην απομακρύνονται από το νομό Αττικής, υποχρεωτική διαμονή στην οικεία που έχουν δηλώσει και εμφάνιση σε Α.Τ. της περιοχής τους έξι φορές το μήνα.

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΔ ΑΤΤΙΚΗΣ: Εγινε χθες η εκλογή προεδρείου του ΔΣ της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και τα αποτελέσματα παραπέμπουν σε κομπρεμί μεταξύ των δυνάμεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ. Θυμίζουμε ότι στις πρόσφατες εκλογές το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ κέρδισε 10 έδρες, της ΝΔ 9, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ΣΥΝ από 2. Με αυτή την σύνθεση στο ΔΣ, ο προσκείμενος στο ΠΑΣΟΚ δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης εκλέχτηκε πρόεδρος της ΠΕΔ με 20 ψήφους υπέρ, λευκά ψηφοδέλτια 5. Ο προσκείμενος στη ΔΗΜΑΡ δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης εκλέχτηκε αντιπρόεδρος με επίσης 20 ψήφους υπέρ, λευκά 5. Τέλος ο προσκείμενος στη ΝΔ δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης εκλέχτηκε γενικός γραμματέας με 21 ψήφους υπέρ, λευκά 4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ