Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Κλιμάκωση ένοπλων συγκρούσεων

ΤΡΙΠΟΛΗ - ΓΕΝΕΥΗ - ΑΓΚΥΡΑ.--

Στην πόλη Τζαμπάλ αλ Ζαουίγια στα βορειοδυτικά της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, φέρεται να σημειώνονται σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ του συριακού στρατού και ένοπλων συμμοριών. Στη συγκεκριμένη περιοχή σκοτώθηκαν, χτες, συνολικά 13 άτομα, εκ των οποίων οι επτά είναι στρατιώτες.

Ως επικεφαλής των συμμοριών, που αυτοπαρουσιάζονται ως «Ελεύθερος Συριακός Στρατός», εμφανίζεται ο Ριάντ αλ Ασάαντ, ο οποίος με συνέντευξή του, χτες, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες» διατείνεται ότι έχει υπό τις διαταγές του «10.000 άνδρες» και ότι ο αριθμός θα αυξηθεί. Φυσικά, οι ισχυρισμοί του δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν. Εντούτοις, και μόνο το γεγονός ότι ο ίδιος δήλωσε ανοιχτά ότι βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος αποτελεί άλλη μια απόδειξη για την ολοένα και πιο απροκάλυπτη εμπλοκή της Τουρκίας στις εξελίξεις στη Συρία, μια εμπλοκή που, όπως όλα δείχνουν, σταδιακά έχει ξεπεράσει τα όρια της απλής παροχής διπλωματικής στήριξης στη συριακή αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στο τμήμα εκείνο που πρόσκειται στην ισλαμιστική οργάνωση των «Αδελφών Μουσουλμάνων».

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωνε ότι με βάση τους ονομαστικούς καταλόγους των νεκρών που συμπληρώνουν οι εκπρόσωποί της, τα θύματα, συμπεριλαμβανομένων των μελών των Σωμάτων Ασφάλειας, από την έναρξη των ταραχών στη Συρία, στα μέσα του Μάρτη μέχρι σήμερα, έχουν φτάσει τους 2.900. Σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται εκατοντάδες που έχουν εξαφανιστεί. Σήμερα, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ θα εξετάσει, σε τακτική της συνεδρίαση, τις εξελίξεις στη Συρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ