Παρασκευή 7 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ
Διακοπή του διαλόγου

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

Διακόπηκε ο διάλογος μεταξύ φοιτητών και της κυβέρνησης του αντιδραστικού προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα, εξαιτίας του νόμου που προωθεί για την ποινικοποίηση των αγώνων, των διαδηλώσεων και των καταλήψεων. Κατά την προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων του κινήματος για την Παιδεία και του υπουργού Παιδείας Φελίπε Μπούλνες, οι μαθητές αποχώρησαν αμέσως, ενώ οι φοιτητές δήλωσαν την κατηγορηματική απόρριψή τους στο νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση των αγώνων, που υπονόμευσε το διάλογο, καθώς και τις διαφωνίες τους όσον αφορά την πρόταση της κυβέρνησης που ναι μεν προβλέπει αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, αλλά δεν διασφαλίζει το δημόσιο και ποιοτικό χαρακτήρα της Παιδείας, που συνιστά το βασικό αίτημα του κινήματος το οποίο οδεύει προς έξι μήνες κινητοποιήσεων.

Την ίδια στιγμή για μία ακόμη φορά η καταστολή ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στις νέες κινητοποιήσεις. Μέχρι αργά χτες είχαν αναφερθεί ότι υπάρχουν δεκάδες τραυματίες.

Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο έχει προγραμματισθεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «δημόσια δωρεάν και ποιοτική Παιδεία» που διοργανώνουν οι φοιτητικές και μαθητικές οργανώσεις, η Ενωση Πανεπιστημιακών και η Συνομοσπονδία Εργαζομένων (CUT). «Ξέρουμε ότι έχουμε τη στήριξη του λαού αλλά θέλουμε να έχουμε την επίσημη επιβεβαίωσή της», τόνισε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φοιτητών του Πανεπιστημίου της Χιλής (FΕCH) Καμίλα Βαγιέχο, ενώ για χτεσινή καταστολή την χαρακτήρισε «πρωτοφανή» ακόμη και για τη Χιλή...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ