Πέμπτη 13 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Για τα προβλήματα των εργαζομένων στον Πανελλήνιο

Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού για τα επιχειρηματικά παιχνίδια που παίζονται χρόνια τώρα στις πλάτες των εργαζομένων του Πανελληνίου και έχουν δημιουργήσει μια οριακή κατάσταση για τους υπαλλήλους και τις εγκαταστάσεις του συλλόγου, με αντίκτυπο στην άθληση εκατοντάδων παιδιών σε μια πολυπληθή συνοικία οπως η Κυψέλη, κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Πρωτούλης. Στην Ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν:

«Σύμφωνα με καταγγελίες των εργαζόμενων και των γονέων, που έχουν τα παιδιά τους στα τμήματα ακαδημιών, ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος οδεύει προς το κλείσιμο. Οι τελευταίες εξελίξεις είναι ότι έκλεισε το κολυμβητήριο, το μεγαλύτερο κομμάτι του Πανελλήνιου Γ.Σ. διότι το σωματείο δεν είχε να πληρώσει το φυσικό αέριο. Οι γονείς εξαναγκάζονται να πληρώνουν 50 ευρώ για να καλυφτούνε τα λειτουργικά έξοδα με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να εγκαταλείψουν λόγω του κόστους.

Θυμίζουμε ότι τα χρέη που άφησε πίσω του ο επιχειρηματίας Μ. Κυριακού ξεπερνούν τα 7 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι, οι περίπου 2.000 αθλητές και παιδιά από τις Ακαδημίες του συλλόγου, που διαρκώς μειώνονται, βρίσκονται στον «αέρα», ενώ ακόμη και οι απλήρωτοι λογαριασμοί προς τις ΔΕΚΟ φθάνουν σε δυσθεώρητα ύψη. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού χρωστάει 350.000 ευρώ από τακτικές επιχορηγήσεις.

Η διοίκηση του σωματείου για να καλύψει δαπάνες στρέφεται προς τη λαϊκή οικογένεια που έχει λυγίσει από τα χαράτσια της κυβέρνησης. Οι εγκαταστάσεις του Πανελληνίου αποτελούν ανακούφιση και ανάσα για χιλιάδες οικογένειες και τα παιδιά τους. Την ίδια ώρα αποτελούν φιλέτο για επιχειρηματική αξιοποίηση αφού βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι ενέργειες θα κάνει άμεσα ώστε να επαναλειτουργήσει το κολυμβητήριο, να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα, να καταβληθούν τα χρήματα που χρωστάει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και να ανακουφιστούν οι οικογένειες των παιδιών από το δυσβάσταχτο κόστος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ