Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Οχι» στην εγκατάσταση αποθήκης χημικών

Τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στους Αγίους Θεοδώρους και της γύρω περιοχής που αντιδρούν στην εγκατάσταση βιομηχανίας αποθήκευσης και διακίνησης χημικών «SOUSSAKI LOGISTICS AE» στο Σουσάκι, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, και μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Η περιοχή των Αγίων Θεοδώρων αλλά και όλος ο νομός Κορινθίας λόγω γεωγραφικής θέσης, (κοντά στην Αθήνα με οδικούς και θαλάσσιους άξονες) βρίσκεται στο στόχαστρο του κεφαλαίου από την δεκαετία του ΄70 σαν χώρος αλόγιστης βιομηχανικής δραστηριότητας και ρίψης αποβλήτων.

Η άναρχη ανάπτυξη του κεφαλαίου οδηγεί στην βιομηχανική-περιβαλλοντική επιβάρυνση, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των κατοίκων, του λαού της περιοχής. Η MOTOR OILγια παράδειγμα κάνει μία ακόμη επέκταση, επίσης φτιάχτηκε το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο και προχωράει η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου από Αγιους Θεοδώρους προς Μεγαλόπολη. Αυτές οι καπιταλιστικές δραστηριότητες μαζί και η προσπάθεια εγκατάστασης της αποθήκης χημικών παραβιάζουν τις οδηγίες Σεβέζο σχετικά με τις επιπτώσεις από πρόκληση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης σε πυκνοδομημένες περιοχές.

Το ΚΚΕ έγκαιρα, από το Μάη του 2008, είχε προειδοποιήσει το λαό της περιοχής να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις του τότε υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ, περί μη αδειοδότησης της εγκατάστασης μονάδας αποθήκευσης χημικών.

Τότε τα κόμματα του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ο συνοδοιπόρος τους ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλεγμένοι τους στην τοπική διοίκηση πανηγύριζαν και καθησύχαζαν το λαό της περιοχής. Είναι διαχρονικές οι ευθύνες τους γιατί μαζί συμμετείχαν, μαζί αποφάσιζαν, μαζί στήριζαν τη βαθιά αντιλαϊκή περιβαλλοντοκτόνα πολιτική που έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση.

Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής αποκτά δυναμική και αποτελεσματικότητα όταν εντάσσεται στη δράση για τη δημιουργία των πολιτικών προϋποθέσεων για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τα συμφέροντα των εργαζομένων. Το ερώτημα ή με τα μονοπώλια ή με το λαό αφορά και το περιβάλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ