Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Μέτρα αντισεισμικής θωράκισης τώρα»

Ανακοίνωση με αφορμή τις καταστροφές από το πρόσφατο χτύπημα του Εγκέλαδου στο Δήμο Οιχαλίας

Eurokinissi

Αμεσα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων ζητά η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, με αφορμή το σεισμό της Δευτέρας που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο Δήμο Οιχαλίας της Ανω Μεσσηνίας.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Ενώ υπάρχει βεβαιότητα ότι οι σεισμοί δεν μπορούν ν' αποφευχθούν και ότι κάποια στιγμή ένας μεγάλος σεισμός θα χτυπήσει την "πόρτα" μας, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, διαχρονικά, αρνούνται να πάρουν τα αναγκαία μέτρα αντισεισμικής θωράκισης, ώστε οι καταστροφές και οι θάνατοι από τους σεισμούς να αποφευχθούν ή τουλάχιστον να ελαχιστοποιηθούν.

Η καλύτερη πρόβλεψη είναι η αντισεισμική θωράκιση και αυτό γιατί η πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου αντιμετωπίζει και την αντισεισμική προστασία της χώρας με τους ανάλγητους νόμους της ελεύθερης αγοράς και σύμφωνα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι με γνώμονα τις ανάγκες και την ασφάλεια του λαού. Αντιμετωπίζεται με τη λογική του κέρδους, καθώς η αντισεισμική προστασία δεν έχει άμεση οικονομική ανταπόδοση.

Ελάχιστα δημόσια κτίρια (σχολεία, φροντιστήρια, χώροι μαζικής συγκέντρωσης νεολαίας) έχουν ελεγχθεί προσεισμικά άρα και ενισχυθεί, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) υποχρηματοδοτείται, με αποσπασματικό και αναποτελεσματικό τρόπο διατίθενται τα όποια κονδύλια για ερευνητικά προγράμματα αντισεισμικής προστασίας. Κι όλη αυτή η συζήτηση που άρχισε τώρα τελευταία στα τηλεοπτικά "παράθυρα" για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου σεισμού είναι άκρως αποπροσανατολιστική. Στην πράξη όχι μόνο φοβίζει τον κόσμο, αλλά επιπλέον φέρνει το κέντρο βάρους της υπόθεσης "πρόληψη" όχι στην αντισεισμική θωράκιση, αλλά στην πρόβλεψη. Η καλύτερη πρόβλεψη είναι η αντισεισμική θωράκιση της χώρας. Με αφορμή, λοιπόν, τα παραπάνω και παίρνοντας υπόψη τις υλικές ζημιές διεκδικούμε:

  • Να κηρυχτεί άμεσα η περιοχή ως σεισμόπληκτη.
  • Να αποκατασταθούν με ευθύνη του κράτους άμεσα οι ζημιές και όσες κατοικίες χρειάζεται να ανακατασκευαστούν.
  • Να οργανωθούν κατάλληλα οι όποιοι ελεύθεροι χώροι, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έκτακτες ανάγκες.
  • Να βρεθούν και να οργανωθούν αποθηκευτικοί χώροι για υλικά πρώτων βοηθειών και αναγκών.
  • Κατάλληλη πληροφόρηση των κατοίκων για τα προγράμματα έκτακτων αναγκών.
  • ΟΧΙ στην ιδιωτική ασφάλιση των κτιρίων και σε κάθε μορφή σύμπραξης του Δημοσίου με το μεγάλο κεφάλαιο, διότι δημιουργείται ένα ακόμα πεδίο κερδοσκοπίας. ΟΧΙ σε πρόσθετα τέλη και φόρους στους εργαζόμενους, με πρόσχημα την αντισεισμική προστασία».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιβεβαιώνονται οι σοβαρές ελλείψεις αντισεισμικής προστασίας (2017-07-26 00:00:00.0)
Να αρχίσουν άμεσα έργα ελέγχου και αντισεισμικής θωράκισης (2015-11-18 00:00:00.0)
Κράτος της «Ρικομέξ»... (2008-06-10 00:00:00.0)
Ζητούμενο η αντισεισμική θωράκιση (2008-02-17 00:00:00.0)
Κανένα έργο για την προστασία του λαού από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (2008-01-13 00:00:00.0)
Αποκαλύπτεται η ανυπαρξία αντισεισμικής θωράκισης (2006-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ