Παρασκευή 14 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΙΛΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα κόντρα στην άγρια καταστολή

ΣΑΝΤΙΑΓΟ.--

Μαζικές συλλήψεις και καταστολή ήταν η απάντηση της κυβέρνησης του προέδρου Σεμπαστιάν Πινιέρα και κατά τη χτεσινή ημέρα κινητοποιήσεων φοιτητών και μαθητών, κινητοποιήσεις με αίτημα τη «δημόσια δωρεάν και ποιοτική Παιδεία», που οδεύουν προς τη συμπλήρωση έξι μηνών.

Περισσότεροι από 20 φοιτητές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και προσπάθεια συμβολικής κατάληψης του υπουργείου Παιδείας στο κέντρο της πρωτεύουσας της Χιλής Σαντιάγο, ενώ η συγκέντρωση των μαθητών και η προσπάθεια να πραγματοποιήσουν πορεία στη λεωφόρο Αλαμέδα, κατά το σύνηθες, αντιμετωπίστηκε με ακόμη πιο βάρβαρο τρόπο από τους Καραμπινιέρους. Από νωρίς χτες το πρωί συγκρούσεις και οδοφράγματα είχε αναφερθεί σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας κατά τις συγκεντρώσεις και προσυγκεντρώσεις φοιτητών και μαθητών.

Την επόμενη εβδομάδα, στις 18 και 19 Οκτώβρη, έχουν προγραμματιστεί πανεθνικές κινητοποιήσεις με τη σύμπραξη και στήριξη και της εργατικής Ομοσπονδίας CUT.

Τέλος, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του μη δεσμευτικού δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε στη Χιλή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, και σύμφωνα με την «Πρένσα Λατίνα», το 93,2% των συμμετεχόντων τάχθηκε υπέρ της θέσπισης «δωρεάν δημόσιας και ποιοτικής Παιδείας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ