Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ για το χαράτσι των διδάκτρων

Τη διεύθυνση του Δημόσιου ΙΕΚ Λάρισας, που αντί να στηρίζει τους σπουδαστές, δίνει σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν τα δίδακτρα, το εκβιαστικό περιθώριο των τριών ημερών για να τα καταβάλλουν, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. «Καταγγέλλουμε την διεύθυνση - επισημαίνει - που αντί να στηρίζει και να διεκδικεί μαζί με τους σπουδαστές, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει και όταν βάζουμε προβληματισμούς για το τι θα γίνει αν κάποιος δεν έχει να πληρώσει τα δίδακτρα, η απάντηση είναι παράταση 3 ημερών!» Και συνεχίζει: «Λες και σε 3 μέρες η οικονομική κατάσταση των γονιών μας θα γίνει καλύτερη και θα μπορέσουμε να καταβάλουμε τα δίδακτρα. Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, επιπρόσθετο βάρος στις τσέπες μας, το κόστος των σχεδιαστικών, που μας ζητάν να αγοράσουμε, δίνοντας μας "σημειωματάκια", με την απειλή ότι όποιος δεν τα αγοράσει θα αποβληθεί από το συγκεκριμένο μάθημα».

Το ΠΑΜΕ προσθέτει ότι είναι απαράδεκτο, σήμερα που οι μισθοί των γονιών έχουν πιάσει πάτο, να κοστίζουν οι σπουδές σε «δημόσιο» 367 ευρώ το εξάμηνο! Μάλιστα, για όλα αυτά έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του ΙΕΚ και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε αγώνα και οργάνωση όλων των σπουδαστών «σε ένα σύλλογο, όπου θα διεκδικούμε Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά. Στον αγώνα αυτό θα πρέπει να είναι δίπλα μας και οι καθηγητές και η διεύθυνση του ΙΕΚ, στο πλάι μας, γιατί η χρηματοδότηση των ΙΕΚ από το κράτος είναι υπόθεση όλων μας»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ