Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ανακοίνωση για τις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις

Ολους τους εργαζόμενους στους δήμους, μόνιμους και συμβασιούχους, που έδωσαν παλικαρίσια και αγωνιστικά τη μάχη των πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων, που αντιστάθηκαν στην πολιτική επιστράτευση, στα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς, που συμμετείχαν μαζικά στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της 48ωρης πανεργατικής απεργίας με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωση το Συνδικάτο: «Δώσαμε αποφασιστική αγωνιστική απάντηση σε κυβέρνηση, πλουτοκρατία, παρακρατικούς μηχανισμούς που επιχείρησαν να τσακίσουν το κίνημα, να φοβίσουν τον αγωνιζόμενο λαό. Δεν τα κατάφεραν. Ο αντιδραστικός πολυνόμος μπορεί να ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι εργαζόμενοι είναι εδώ για να τον κουρελιάσουν στην πράξη. Θα ματαιώσουν με την πάλη τα ακόμη χειρότερα που ετοιμάζουν.

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε όλο τον κατασταλτικό μηχανισμό που έχει στη διάθεσή της. Αστικά δικαστήρια, πολιτική επιστράτευση και πρόθυμες δυνάμεις, όπως περιφερειάρχης Αττικής και δήμαρχοι. Τσακίστηκαν από το ενωτικό πείσμα του κλάδου, την πίστη ότι δίνει ενιαίο αγώνα ενάντια στον αδυσώπητο πόλεμο Κυβέρνησης - Πλουτοκρατίας - ΕΕ και ΔΝΤ».

«Γίνονται πιο ευδιάκριτοι, σημειώνει στη συνέχεια το Συνδικάτο, οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί κυβέρνησης - ΝΔ, των δυνάμεων που στήριξαν τον "Καλλικράτη" σε Τοπική και Περιφερική διοίκηση. Η ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικότητα σε Δήμους και Περιφέρεια, η άλωση εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, είναι δρόμος των επιχειρηματικών συμφερόντων και ο "Καλλικράτης" το εργαλείο τους.

Η διαχείριση και η αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιώτες σήμερα, με προίκα το φτηνό εργάτη, το χαράτσι του λαϊκού σπιτιού και τη γενναία επιδότηση του ΕΣΠΑ, ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας στα συσσωρευμένα κεφάλαια και γι' αυτό συγκεντρώνει το "ενδιαφέρον" τους. Σε αυτή την επίθεση ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ, κόμμα της Μπακογιάννη δίνουν απλόχερη στήριξη στην κυβέρνηση, ενώ η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει». Αναφερόμενο ειδικότερα στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, το Συνδικάτο τονίζει, ότι αυτές ανέδειξαν πιο αποφασιστικά τη θέληση των εργαζομένων να πάρουν την υπόθεση της πάλης στα χέρια τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ