Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Προκαταρκτική εξέταση για ALTER

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης, βασιζόμενος σε δημοσιεύματα που αναφέρονται στην αποστροφή του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, για υπερχρεωμένο τηλεοπτικό σταθμό τον οποίο δανείζουν οι τράπεζες (φωτογραφίζοντας τον ALTER).

Ο Γ. Παπανδρέου δεν κατονόμασε το σταθμό, αλλά αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τράπεζες που δίνουν δάνεια σε τηλεοπτικό σταθμό που χρωστά 500 εκατ. ευρώ και να μη δίνουν δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις;». Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Ευγ. Κυβέλου, για να διαπιστωθεί αν τα δάνεια προς τον τηλεοπτικό σταθμό δόθηκαν νόμιμα και αν υπήρξε μέριμνα για να διασφαλιστούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, ερευνάται η τυχόν διάπραξη του αδικήματος της απιστίας εκ μέρους των στελεχών των ΔΣ των τραπεζών και τυχόν ηθικούς αυτουργούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός έχει υπαχθεί στις διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα και βρίσκεται στη διαδικασία διαπραγματεύσεων για συμφωνία με τους πιστωτές του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ