Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ ΥΠΠΟΤ
Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη

Από πρόσφατη κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο χώρο του ΥΠΠΟΤ

Eurokinissi

Από πρόσφατη κινητοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο χώρο του ΥΠΠΟΤ
Στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού την ερχόμενη Τρίτη 1/11, στις 11 το πρωί, καλεί τους εργαζόμενους στο υπουργείο η νεοσυσταθείσα Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο ΥΠΠΟΤ, διεκδικώντας: Μόνιμη και σταθερή δουλειά, όχι στις απολύσεις, άμεση καταβολή μισθών.

Στη σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο ΥΠΠΟΤ, που συστάθηκε στις 18/10 «για την ενδυνάμωση των ταξικών δυνάμεων και του συντονισμού δράσης για τα κοινά προβλήματά μας», σημειώνει: «Καθημερινά με εξορμήσεις και συσκέψεις στους χώρους δουλειάς, σε μουσεία και υπηρεσίες του ΥΠΠΟ-Τ υπερασπιζόμαστε ανυποχώρητα τα δικαιώματά μας, κόντρα σε δυσκολίες και εμπόδια. Με τη διεύρυνση της Επιτροπής από εργαζόμενους με κάθε μορφής εργασία, συμβασιούχους, απολυμένους, ανέργους, θα αγωνιστούμε από καλύτερη θέση για τη διεκδίκηση όλων όσα οι σύγχρονες ανάγκες απαιτούν. Παλεύουμε για την ενίσχυση της Επιτροπής με εργαζόμενους κάθε μορφής εργασία, ώστε να αγωνιστούμε από καλύτερες θέσεις».

Ενημερώνει τους εργαζόμενους στο ΥΠΠΟΤ ότι πριν ακόμη την επίσημη σύσταση της Επιτροπής, με αποφάσεις του συντονιστικού της, πραγματοποιήθηκαν δύο κινητοποιήσεις:

1) Στον ΕΟΤ στις 26/10 «δώσαμε δυναμικό "παρών" σε παράσταση διαμαρτυρίας για την απροκάλυπτη επίθεση (λεκτική και χειροδικία) του Γεν. Γραμματέα του ΕΟΤ προς συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, όταν επιχείρησε με άλλους συναδέλφους του την ανάρτηση πανό για τη 48ωρη απεργία, ενώ παράλληλα για το ίδιο θέμα κατατέθηκε Ερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ προς τον υπουργό Πολιτισμού. Καταγγέλλουμε τέτοια φαινόμενα, που σκοπό έχουν από τη μια πλευρά τον εκφοβισμό των εργαζομένων και από την άλλη να καταπνίξουν κάθε μορφή αντίστασης που προέρχεται από τη δυναμική του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».

2) Στο ΥΠΠΟ-Τ στις 26/10 «προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας για τις πολύμηνες καθυστερήσεις στις καταβολές μισθών και τις απολύσεις εργαζομένων (ΑΣΕΠ, Ασφαλιστικά, stage) και απαιτήσαμε συνάντηση με τον υπουργό», η οποία και ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ