Κυριακή 6 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Κύπελλο «Σπύρος Μπίκος» και άλλα Ομαδικά

Νεαρός διεθνής μετρ πρωταθλητής Ισπανίας

Ο νεαρός διεθνής μετρ πρωταθλητής Ισπανίας 2011 Αλόνσο Ροσέλ Αλβάρ
Ο νεαρός διεθνής μετρ πρωταθλητής Ισπανίας 2011 Αλόνσο Ροσέλ Αλβάρ
Σήμερα το πρωί ξεκινούν όλα τα ομαδικά που διοργανώνει η Ενωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής. Αναλυτικά στο κύπελλο «Σπ. Μπίκος» συμμετέχουν ομάδες από την Αττική - ορισμένες συμμετέχουν με δύο ή τρεις ομάδες - χωρισμένες σε τρεις ομίλους.

Στους ομίλους Α' και Γ' οι συνθέσεις είναι εξαμελείς (6 γενικές σκακιέρες), ενώ στο Β' όμιλο οι συνθέσεις είναι οκταμελείς (8 γενικές σκακιέρες). Στον Α' όμιλο οι σκακιστές-στριες που αγωνίζονται στις 4 πρώτες σκακιέρες πρέπει να έχουν εθνικό ΕΛΟ τουλάχιστον 1600.

Προσοχή στην πλήρη συμμετοχή στις σκακιέρες κάθε ομάδας γιατί σύμφωνα με την προκήρυξη για κάθε σκακιέρα που απουσιάζει υπάρχει - εκτός από την ήττα - και ποινή μείον 0,5 βαθμού.

Οι αγώνες διεξάγονται στις έδρες των Συλλόγων με ελβετικό σύστημα 7 γύρων και οι αγωνιστικές Κυριακές για τους υπόλοιπους γύρους είναι: 13 - 20 - 27 Νοέμβρη και 4 - 11 - 18 Δεκέμβρη.

Στο Πρωτάθλημα Γυναικών Αττικής κάθε ομάδα συμμετέχει με τρεις σκακίστριες και οι αγωνιστικές - ανάλογα με τις συμμετοχές - είναι 6 - 13 - 20 - 27 Νοέμβρη και 4 Δεκέμβρη. Στα ίδια πλαίσια θα διεξαχθούν και τα Ομαδικά Πρωταθλήματα Παίδων (<16) και Παμπαίδων (<12).

* Με μεγάλη συμμετοχή, αγωνιστικότητα, αλλά και εκπλήξεις, πραγματοποιήθηκε το 76ο Πρωτάθλημα Ισπανίας με νικητή το νεαρό Ι.Μ. Αλόνσο Ροσέλ Αλβάρ (2501), ο οποίος εκτός από τον τίτλο, πέρασε με καλύτερο συντελεστή ισοβαθμίας το φαβορί του πρωταθλήματος, τον κορυφαίο G.M. Ιλέσκα Κόρντομπα Μιγκουέλ (2601), ενώ παράλληλα πήρε και χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. Στο πρωτάθλημα Ισπανίας συμμετείχαν 53 σκακιστές μεταξύ των οποίων 8 G.M., 8 Ι.Μ. και 10 F.M. Εκτός από τους Αλόνσο και Ιλέσκας που είχαν από 7 β. 3η ήταν η Ι.Μ. Αλεξάντροβα Ολγα (2392) με 6,5 βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ