Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στο επίκεντρο τα προβλήματα των σπουδαστών ΙΕΚ

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων την Τρίτη 8 Νοέμβρη

Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των ΙΕΚ, διοργανώνεται την Τρίτη 8 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί, στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (ΙΔΕΚΕ), Αχαρνών 417.

Στην κινητοποίηση καλεί η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, αλλά και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ). Ο ΣΥΣΔΙΕΚ, παίρνει πρωτοβουλίες μέσα στις σχολές κατάρτισης για την οργάνωση και την αντίσταση των σπουδαστών, όπως συλλογή υπογραφών, γενικές συνελεύσεις και συγκρότηση επιτροπών αγώνα. Οπως χαρακτηριστικά λέει στο πλαίσιό του:

«Δεν δίνουμε ούτε 1 ευρώ για βιβλία, σημειώσεις, υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Να δοθούν τώρα δωρεάν όλα τα αναλώσιμα στους σπουδαστές.

Διεκδικούμε

  • Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν διευθυντή ΙΕΚ να πετάξει συνάδελφό μας εκτός σχολής επειδή δεν έχει να πληρώσει. Να καταργηθούν τα δίδακτρα σε όλα τα Δημόσια ΙΕΚ.
  • Να δοθεί Δωρεάν πάσο για τη μετακίνηση όλων των σπουδαστών, για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς όρια ηλικίας.
  • Αναβάθμιση των υλικοτεχνικών υποδομών. Ολα όσα είναι απαραίτητα για την κατάρτιση (βιβλία, εργαλεία, εξοπλισμός) να παρέχονται δωρεάν στους σπουδαστές από το κράτος».

Παράλληλα, ο ΣΥΣΔΙΕΚ διατυπώνει αιτήματα για τους εργαζόμενους σπουδαστές, για δωρεάν σίτιση και στέγαση των σπουδαστών που προέρχονται από την επαρχία, για ίσα δικαιώματα στους μετανάστες σπουδαστές κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ