Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
Καταργούν τμήματα ειδικότητας σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

Σε καταργήσεις τμημάτων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ προχωρά το υπουργείο Παιδείας, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στους μαθητές, που οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι και θα αναγκάζονται να μεταφέρονται σε άλλη σχολική μονάδα, που μπορεί να είναι χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι και την εργασία τους. Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο είχε αποφασίσει μείωση του ελάχιστου απαιτούμενου αριθμού μαθητών για λειτουργία τμημάτων ειδικότητας, που οδηγεί και σε συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, ενώ όταν δε συμπληρώνεται ο απαραίτητος αριθμός οι μαθητές θα μεταφέρονται σε άλλο σχολείο.

Στην ΕΠΑΣ Αθήνας, για παράδειγμα, ανακοινώθηκε το κλείσιμο της Β' τάξης της ειδικότητας «Συντήρηση Εργων Τέχνης» και η μεταφορά των μαθητών στην ΕΠΑΣ Καισαριανής. Το κλείσιμο έγινε λόγω του μικρού αριθμού μαθητών, στους οποίους μπαίνει ένα ακόμα εμπόδιο για τη μόρφωσή τους. Η Α' Τάξη της «Συντήρησης Εργων Τέχνης» εξακολουθεί να λειτουργεί με 10 μαθητές, αλλά, προφανώς οι μαθητές είναι ανάστατοι, αφού δεν ξέρουν τι θα κάνουν του χρόνου, αν θα μεταφερθούν στην Καισαριανή ή όχι.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά να εγκριθεί η λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων τομέων και ειδικοτήτων σε όλα τα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.

Προβλήματα και με τις άδειες επαγγέλματος

Στο μεταξύ, μέτρα για την άμεση χορήγηση της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος των αποφοίτων των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ ζήτησαν, με Ερώτησή τους στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σπ. Χαλβατζής, Γ. Γκιόκας, Γ. Ζιώγας, Κ. Καζάκος, Ν. Παπακωνσταντίνου και Γ. Πρωτούλης. Στην Ερώτηση σημειώνεται πως «μεγάλος αριθμός αποφοίτων ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ διαφόρων ειδικοτήτων καταγγέλλει την άρνηση των αρμοδίων υπηρεσιών να τους χορηγήσουν άδειες άσκησης επαγγέλματος της ειδικότητάς τους. Για παράδειγμα, οι απόφοιτοι της σχολικής χρονιάς 2010-2011 των ΕΠΑΛ Κοζάνης ακόμα δεν έχουν λάβει την πιστοποίηση αυτή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ