Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Αύριο η κινητοποίηση της ΠΑΣΥ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Σε αγωνιστική κινητοποίηση προχωρούν αύριο οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ολέθρια πολιτική που τους οδηγεί στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα και διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον. Η αγωνιστική συγκέντρωση που διοργανώνει η ΠΑΣΥ γίνεται, στις 11 π.μ., στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση της ΠΑΣΥ απεύθυνε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Στη σχετική ανακοίνωσή του τονίζει ανάμεσα σε άλλα: «Κοινός εχθρός της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και της αγροτιάς είναι το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματα που το υπηρετούν, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ., μαζί και όλοι αυτοί που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την ΕΕ. Σήμερα η κατάσταση για τη λαϊκή οικογένεια δεν έχει προηγούμενο. Ο κοινός οργανωμένος αγώνας είναι προϋπόθεση για την ανατροπή αυτής της κατάστασης».

Η Γραμματεία της ΠΑΣΥ Λέσβου, στην ανακοίνωση - κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση, επισημαίνει πως η κατάσταση που ζει η αγροτιά είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών. Οι τιμές των αγροτικών προϊόντων του νησιού (λάδι, γάλα, κρέας κ.ά.) έπιασαν πάτο, ενώ το κόστος παραγωγής και ζωής έχει ανέβει στα ύψη. Η αγροτιά πληρώνει πολύ ακριβά την πολιτική που προωθούν κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία και η οποία έχει σαν στόχο της να διαφυλάξει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Οι μόνοι κερδισμένοι από την όλη κατάσταση είναι οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που καταληστεύουν την αγροτιά και τα λαϊκά στρώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ