Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
Μπαξίσι στους τραπεζίτες

Προμήθεια 1,20 ευρώ για κάθε σήμα

Πάνω από 8 εκατ. ευρώ ετοιμάζεται να μοιράσει για φέτος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες που θα μαζέψουν τα χαράτσια για τα τέλη κυκλοφορίας οχημάτων του 2012. Πρόκειται για τη γνωστή τακτική που εδώ και χρόνια εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Η νέα πρόκληση, στο μαύρο φόντο της καπιταλιστικής κρίσης, της εξαΰλωσης των κρατικών δαπανών για συντάξεις, μισθούς, υγεία κ.ά., αποκαλύπτει και το μέγεθος του κυβερνητικού εμπαιγμού απέναντι στο λαό, της προπαγάνδας τους, τάχα για τις «αντιθέσεις» που αναπτύσσονται στους κόλπους της πλουτοκρατίας και της κυβέρνησης.

Με χτεσινή απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, η προμήθεια για το κάθε «σήμα» καθορίζεται στο 1,20 ευρώ με τη συνολική μπάζα που περιμένουν να αποκομίσουν οι τραπεζίτες για τα 5,5 εκατ. κυκλοφορούντα σήμερα οχήματα φτάνει στα 8,2 εκατ. ευρώ! Πάνω από 1,2 δισ. ευρώ υπολογίζει να μαζέψει για φέτος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από τα «τέλη κυκλοφορίας», ενώ οι νέες παραπέρα ανατιμήσεις είναι στα μέτρα που ετοιμάζουν για τα επόμενα χρόνια στο πλαίσιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η διάθεση των ειδικών σημάτων από τις τράπεζες θα γίνεται μέχρι τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής (31 Δεκέμβρη). Από την 1η Γενάρη 2012 η παραλαβή των σημάτων θα γίνεται μόνο από τις Εφορίες και με την επιβολή προστίμου ίσου με το τέλος κυκλοφορίας που αντιστοιχεί σε κάθε όχημα. Αποκλειστικά στις Εφορίες θα διεκπεραιώνεται και η διαδικασία για τα οχήματα που αγοράστηκαν μετά την 1η Οκτώβρη 2011, για τα οποία είναι «τεχνικά αδύνατο» να σταλεί ειδοποιητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ