Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκδηλώσεις και δραστηριότητες της ΚΝΕ
  • Σήμερα το Φεστιβάλ της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης
  • Την Κυριακή μεγάλη εκδήλωση των Κλαδικών Οργανώσεων Αττικής

Η αφίσα για την εκδήλωση των κλαδικών οργανώσεων Αττικής, αυτή την Κυριακή με τίτλο: «Μάθε εργάτη πως...»
Η αφίσα για την εκδήλωση των κλαδικών οργανώσεων Αττικής, αυτή την Κυριακή με τίτλο: «Μάθε εργάτη πως...»
Εκδηλώσεις για νέους εργαζόμενους, εκδηλώσεις μελέτης και άντλησης ιστορικής πείρας και άλλες δραστηριότητες εξελίσσονται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ αυτές τις μέρες σε διάφορες πόλεις. Συγκεκριμένα:

  • Στο φουαγιέ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται σήμερα, το φοιτητικό φεστιβάλ της ΝΟ ΑΕΙ-ΤΕΙ της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύμορφες πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις. Βιβλιοπαρουσίαση των ιστορικών εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» από τον Α. Γκίκα, συζήτηση στο περίπτερο του ΜΑΣ για τις «Εξελίξεις στην Παιδεία και την οργάνωση του φοιτητικού κινήματος». Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από φοιτητικά συγκροτήματα, αφιέρωμα σε ποιητές από το συγκρότημα της ΚΝΕ, τουρνουά ποδοσφαίρου και ρεμπέτικο - λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του Β. Κασούρα.
  • Η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ Ρεθύμνου της ΚΝΕ διοργανώνει συγκέντρωση με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ»σήμερα Παρασκευή, στη 1 το μεσημέρι, στο Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο. Θα μιλήσει ο Νίκος Μανουσάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.
  • Οι Κλαδικές Οργανώσεις Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση για την οργάνωση της πάλης και την πρόταση του ΚΚΕ, την Κυριακή 6 Νοέμβρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Αγ. Φιλοθέης 5β). Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους «Μάθε εργάτη πως...» των Σήφη Στάμου και Κώστα Σταματόπουλου.
  • Η Νομαρχιακή Οργάνωση Εβρου της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση για τον Κομματικό Τύπο, την Κυριακή 6 Νοέμβρη στις 7 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ.
  • Η Κομματική Οργάνωση Γρεβενών του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Γρεβενών της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση για τα 94 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση, τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο Γρεβενών. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
Εκδρομή στο Χορτιάτη

Εκδρομή στο Χορτιάτη, για ένα ζωντανό μάθημα Ιστορίας, διοργανώνουν οι Μαθητικές Οργανώσεις Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, αύριο Σάββατο (αναχώρηση: 11 π.μ. από το Αγαλμα Βενιζέλου). Η εκδρομή πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 67 χρόνων από το ολοκαύτωμα του Χορτιάτη το Σεπτέμβρη του 1944, όπου 144 κάτοικοι, ανάμεσά τους και γυναικόπαιδα, έπεσαν θύματα των ναζιστικών δυνάμεων και των ντόπιων συνεργατών τους.

Συναντήσεις των καλλιτεχνικών ομάδων

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεκινούν οι πολιτιστικές ομάδες της ΚΝΕ στην Αττική. Αύριο Σάββατο θα γίνουν οι συναντήσεις για τη συγκρότηση και λειτουργία των μουσικών σχημάτων και της θεατρικής ομάδας, με παλιούς και νέους συμμετέχοντες. Για τα μουσικά σχήματα το ραντεβού είναι στις 11 π.μ. στο «Στέκι νεολαίας και εργαζομένων» (Πατησίων 252) και για τη θεατρική ομάδα είναι στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων (πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών). Για συμμετοχές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για τη θεατρική ομάδα στο τηλέφωνο 697.7285.471 και για τα μουσικά σχήματα στο τηλέφωνο 697.7776.663.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ