Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΙΕΒΟ.-- Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χτες στους δρόμους της ουκρανικής πρωτεύουσας ενάντια στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας της με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για αποδέσμευση δανείου 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εξω από το Κοινοβούλιο σημειώθηκαν συγκρούσεις, όταν οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.-- Αθώος δήλωσε χτες ο πρώην πρωθυπουργός της Κροατίας Ιβο Σανάντερ, για τις εναντίον του κατηγορίες σχετικά με διαφθορά, κερδοσκοπία και εμπλοκή σε σκάνδαλο με την αυστριακή τράπεζα «HYPO BANK», στη δίκη που ξεκίνησε χτες σε βάρος του σε δικαστήριο του Ζάγκρεμπ.

BEΛΙΓΡΑΔΙ.-- «Η πόρτα της ΕΕ είναι ανοιχτή για τη Σερβία, αλλά η Ενωση έχει μόνο μία επιθυμία: Τη βελτίωση των σχέσεων Βελιγραδίου - Πρίστινας και την εφαρμογή των λύσεων που έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής στο διάλογο των δύο πλευρών», είπε χτες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γέρζι Μπούζεκ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Σερβικής Βουλής, Σλάβιτσα Τζούκιτς Ντεγιάνοβιτς.

ΒΙΕΝΝΗ.-- Εξαιρετικά κρίσιμη θεωρούν οι ΗΠΑ την έκθεση που θα παρουσιάσει, την επόμενη βδομάδα, η Διεύθυνση της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας για την κατάσταση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, χωρίς, όμως, να επιχειρηματολογούν για την άποψή τους αυτή. Ο Αμερικανός Πρόεδρος συζήτησε για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με τον Γάλλο Πρόεδρο, ενώ στο Ισραήλ συνεχίζεται η συζήτηση για το κατά πόσο θα πρέπει ο ισραηλινός στρατός να εξαπολύσει πρώτος μια επίθεση κατά του Ιράν.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Από πυρά άγνωστων ενόπλων που οι αρχές πιθανολογούν ότι είναι μέλη συμμοριών και των καρτέλ των ναρκωτικών, έπεσε νεκρός ο δήμαρχος της πόλης Πιεδάδ, στην επαρχία Μιτσοακάν στα ανατολικά του Μεξικού, δέκα μόλις μέρες πριν τις τοπικές εκλογές της 13ης Νοέμβρη. Είναι ο έκτος δήμαρχος κατά σειρά που δολοφονείται φέτος και ο 20ός από τις αρχές του 2010.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ