Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«VODAFONE»
Επιχειρεί να μειώσει ωράριο και μισθούς

Αντιμέτωποι με τα σχέδια της «VODAFONE» να μειώσει το κόστος εργασίας, προωθώντας ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις με αλλαγή των συμβάσεων εργασίας από αορίστου σε ορισμένου χρόνου, με μείωση του ωραρίου εργασίας και αντίστοιχη μείωση των μισθών, βρίσκονται οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις της χώρας.

Στη Θεσσαλονίκη, με την άμεση αγωνιστική τους αντίδραση, σύσσωμοι οι εργαζόμενοι της «VODAFONE», πέτυχαν την αναδίπλωση της εργοδοσίας και ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους. Θυμίζουμε ότι την Παρασκευή αποφάσισαν και προχώρησαν σε αποκλεισμό των εγκαταστάσεων της εταιρείας, απαιτώντας από την εργοδοσία εδώ και τώρα να σταματήσει την προσπάθειά της να επιβάλει αλλαγή των συμβάσεων των εργαζομένων από αορίστου χρόνου σε ορισμένου χρόνου, διάρκειας 18 μηνών με μείωση του ωραρίου εργασίας και αντίστοιχα των αποδοχών. Προχτές, διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δε θα προχωρήσει σε αλλαγές των συμβάσεων εργασίας.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα, καθώς ενόψει της συγχώνευσης WIND - VODAFONE θεωρείται βέβαιο ότι η εργοδοσία με όπλο το νομοθετικό πλαίσιο που καταργεί τις ΣΣΕ, θα επιχειρήσει σαρωτικές ανατροπές στα εργασιακά τους δικαιώματα με στόχο να διατηρήσει την κερδοφορία της.

Με ανάλογη ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ Αττικής καλεί κάθε εργαζόμενο ανεξάρτητα σύμβασης, ανεξάρτητα της σχέσης εργασίας «να ενώσουμε τις φωνές μας και τις γροθιές μας. Οργανώσου τώρα στο συνδικάτο σου. Να μην υπογράψει κανείς τις επαίσχυντες συμβάσεις εργασίας. Αντίθετα, να παλέψουμε για πλήρη και σταθερή εργασία. Να μην παραχωρήσουμε κανένα κεκτημένο δικαίωμά μας. Να μη συμβιβαστεί κανείς με μισούς μισθούς να ζει μισή ζωή».

Το συνδικάτο υπογραμμίζει ότι και η εργοδοσία της «Vodafone», βρίσκοντας πάτημα στην αστική νομοθεσία «που στρώνει φαρδιά πλατιά το έδαφος για το τσαλαπάτημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων, αφού το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε απολύσεις, τώρα προχωράει σε μειώσεις ωρών εργασίας και επομένως και μειώσεις μισθών σε συναδέλφους στα τηλεφωνικά κέντρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ