Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μήνυμα αλληλεγγύης προς τις FARC-EP

Μήνυμα προς το Γενικό Επιτελείο και τη Γραμματεία των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός (FARC-EP) απέστειλε το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για το θάνατο του Αλφόνσο Κάνο, ανώτατου διοικητή της αντάρτικης οργάνωσης που έπεσε νεκρός σε μάχη και βομβαρδισμό από τον κολομβιανό στρατό την περασμένη Παρασκευή. Στο μήνυμά του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Αγαπητοί σύντροφοι

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του ανώτατου διοικητή των FARC-EP, συντρόφου Αλφόνσο Κάνο, που έπεσε στη μάχη με τον κυβερνητικό στρατό με την υποστήριξη της CIA.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ που συσπειρώνει το ταξικό κίνημα της Ελλάδας, εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια σε όλους τους συντρόφους και μαχητές των FARC-EP και στο ταξικό κίνημα της Κολομβίας, που αγωνίζονται για μια Κολομβία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το ΠΑΜΕ είναι αλληλέγγυο με τον αγώνα που διεξάγουν οι FARC-EP και γενικότερα το λαϊκό κίνημα της Κολομβίας, ενάντια στο καθεστώς που έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ και δολοφονεί συνδικαλιστές, πολιτικούς ηγέτες, εργάτες, αγρότες και νεολαίους.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τον αγώνα για να αφαιρεθούν αμέσως οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός (FARC-EP) από τον κατάλογο της ΕΕ για τις τρομοκρατικές οργανώσεις και να προχωρήσει η ανθρωπιστική ανταλλαγή κρατουμένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ