Πέμπτη 10 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Δεκάδες νεκροί σε μάχες κατοχικών με «Ταλιμπάν»

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Τουλάχιστον 60 φερόμενοι ως «μαχητές των Ταλιμπάν» σκοτώθηκαν την Τρίτη σε μάχες με ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις στην περιοχή Μπερμάλ της επαρχίας Πακτίκα, του Αφγανιστάν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι οποίες συντάσσονται με τις κατοχικές δυνάμεις. Οπως αναφέρεται, «μαχητές των Ταλιμπάν» επιχείρησαν να επιτεθούν σε ΝΑΤΟικό φυλάκιο, όπου συνάντησαν την ένοπλη αντίδραση των κατοχικών δυνάμεων. Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι στη σύγκρουση, η οποία εμφανίζεται δριμύτατη, χρησιμοποίησε τόσο μαχητικά αεροσκάφη, όσο και χερσαίες δυνάμεις.

Οι τοπικές αρχές που πάγια συντάσσονται με τις κατοχικές δυνάμεις υποστήριξαν ότι από τις μάχες που ακολούθησαν την επίθεση των «Ταλιμπάν» δεν υπήρξε «καμία απώλεια» σε αμάχους, ούτε σε κατοχικά στρατεύματα.

Σε διαφορετική επίθεση στην επαρχία Ουρουζγκάν αναφέρθηκε ότι δυνάμεις των «Ταλιμπάν» τραυμάτισαν «σοβαρά» τρεις κατοχικούς στρατιώτες της αυστραλιανής δύναμης.

Οι επιθέσεις προβάλλονται σε συνάρτηση με τη δήλωση περί «αποχώρησης» των κατοχικών δυνάμεων το 2014, επιχειρώντας να δικαιολογήσουν τόσο τις σφοδρότερες πολεμικές συγκρούσεις, μέχρι τότε, όσο και την αναδίπλωση της κατοχής, η οποία δε θα αποχωρήσει, αλλά θα αποκτήσει θεσμικό ρόλο διατηρώντας πάντα στρατεύματα ως «εκπαιδευτές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ