Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απαγορεύεται η είσοδος στο ΠΑΜΕ!

Την είσοδο συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης (ΝΜΑ) απαγορεύει η Διεύθυνσή του, αποδεικνύοντας έτσι ότι η εμπορευματοποίηση του Πολιτισμού - ένα από τα «σύμβολα» της οποίας αποτελεί το ΝΜΑ - πάει «χέρι χέρι» με την καταστολή!

Οι απαγορεύσεις ξεκίνησαν μετά την πρόσφατη, επιτυχημένη 48ωρη πανεργατική απεργία. Η Επιτροπή ΠΑΜΕ στο ΥΠΠΟΤ, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη Διεύθυνση του ΝΜΑ, γιατί «κατά τρόπο καταχρηστικό και αντιδημοκρατικό, απαγορεύει την είσοδο σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ» και μετατρέπει το ΝΜΑ σε «"άντρο" τρομοκρατίας και φίμωσης απόψεων και ιδεών που προέρχονται από το λαϊκό συνδικαλιστικό κίνημα». Εκτιμά ότι αυτά τα φαινόμενα «σκοπό έχουν από τη μια τον εκφοβισμό εργαζομένων και μη και από την άλλη την προβολή και την ανάδειξη του πολιτισμού μας με γνώμονα το κέρδος και την υπεροχή της αστικής τάξης».

«Αγωνιζόμαστε για έναν πολιτισμό που θα υπηρετεί και θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, γιατί η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελούσε και θα αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού και όλων των λαών», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ