Κυριακή 13 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο «σφυρί» και τα ακίνητα των δήμων

Στο «σφυρί» ετοιμάζονται να βγουν και τα ακίνητα των δήμων της χώρας, πέρα από την υπόλοιπη δημόσια ακίνητη περιουσία, που περιγράφει το αντιλαϊκό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ηδη η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε διαγωνισμό για την επιλογή της ιδιωτικής εταιρείας - συμβούλου που θα αναλάβει τις διαδικασίες για το μεγάλο αυτό ξεπούλημα, στον οποίο κατέθεσαν προσφορές πέντε επιχειρηματικά σχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δήμοι στην Ελλάδα κατέχουν σημαντική ακίνητη περιουσία. Σύμφωνα με τις καταγραφές που έχουν γίνει, η αξία της ακίνητης περιουσίας των δήμων υπολογίζεται γύρω στα 12 δισ. ευρώ, ενώ ως προς τον αριθμό των ακινήτων περιλαμβάνονται περίπου 20.000 κτίρια και περίπου 2,5 εκατ. στρέμματα γης.

Αντί, λοιπόν, αυτή η ακίνητη περιουσία να αξιοποιηθεί για να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζομένων και γενικότερα των λαϊκών οικογενειών, που σήμερα στενάζουν χωρίς ελεύθερους χώρους, χώρους άθλησης και άλλες βασικές υποδομές, θα μετατραπούν σε «φιλέτα» κερδοσκοπίας για το μεγάλο κεφάλαιο που τα έχει βάλει «στο μάτι», μέσω ΣΔΙΤ και «συμβάσεων παραχώρησης». Ο λαός, δηλαδή, θα πληρώνει πανάκριβα, πέρα από τα υπόλοιπα χαράτσια, και τις υποδομές που θα στηθούν πάνω στη δική του περιουσία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ