Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ζητά συναντήσεις με υπουργούς

Συναντήσεις με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών ζητά η διοίκηση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, θέλοντας «να διασφαλίσει ότι μέχρι τέλος του χρόνου οι δήμοι θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν οικονομικά στις αναγκαίες υποχρεώσεις τους». Οι δημοτικές αρχές έχουν σημαντικές ευθύνες, αφού είναι εκείνες που όλα αυτά τα χρόνια αποδέχτηκαν και υλοποίησαν περικοπές και παρακρατήσεις πόρων, τον αντιδραστικό «Καλλικράτη», όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που υλοποιήθηκαν μέσα από την Τοπική Διοίκηση.

Σε ανακοίνωση, η ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει ζητούμενο μέχρι 31/12 να αποδοθούν στην Τοπική Διοίκηση, το υπόλοιπο ποσό των παρακρατηθέντων (107 εκατ. ευρώ τα βγάζει), και το υπόλοιπο της ΣΑΤΑ. Ούτε καν στο χαρτί δεν ζητά καθαρά να μην περικοπούν παραπέρα τα κονδύλια για το 2012, μόνο ψελλίζει ότι «περαιτέρω περικοπές πόρων θα οδηγήσουν τους Δήμους σε οικονομική κατάρρευση».

Για τον επιβαλλόμενο από την κεντρική διοίκηση προληπτικό έλεγχο των δαπανών των Δήμων (όπου οι κυρίαρχες δυνάμεις στην Τοπική Διοίκηση επίσης είχαν συμφωνήσει), τώρα παραπονούνται ότι «κάποιοι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου (...) υπεισέρχονται και σε ελέγχους σκοπιμότητας». Ενώ για «τις δυσλειτουργίες και τα άλλα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή του "Καλλικράτη", οι δήμαρχοι εμμένουν στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, κάτι που είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ