Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Γην και ύδωρ» στο κεφάλαιο

Με ακόμη μεγαλύτερη ένταση ετοιμάζεται το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου να διευκολύνει τις μπίζνες του μεγάλου κεφαλαίου σε τομείς όπως αυτοί της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ παράλληλα θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες για το ξεπούλημα «φιλέτων» της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Παπακωνσταντίνου κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων, από πλευράς του υπουργείου του προανήγγειλε, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

  • Θα τεμαχιστεί η ΔΕΗ και θα ιδιωτικοποιηθούν αμέσως 4 μονάδες της, ενώ παράλληλα θα ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ και «Ελληνικά Πετρέλαια», ενώ μέσω του προγράμματος «Ηλιος» θα παραχωρηθεί στο μεγάλο κεφάλαιο η αιολική ενέργεια.
  • Θα αναθεωρηθεί το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, που, όπως είπε, συνδυάζεται με την εκμετάλλευση (προφανώς από το μεγάλο κεφάλαιο) του «Ελληνικού», του «Φαληρικού», του κέντρου της πόλης.
  • Μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει ο διαγωνισμός για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική σε ιδιώτες, χωρίς να αποκλείεται η πανάκριβη και καρκινογόνα καύση.
  • Θα συνεχιστεί η σύνταξη των δασικών χαρτών με μεθόδους που οδηγούν στον αποχαρακτηρισμό χιλιάδων στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων.
  • Θα μπουν ιδιώτες και στη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου.
  • Θα νομοθετηθούν σειρά άλλων πολεοδομικών και χωροταξικών ρυθμίσεων που θα διευκολύνουν τους επιχειρηματίες να εφαρμόσουν τις κερδοφόρες επενδύσεις τους σε δάση, αιγιαλό κλπ.

«Γην και ύδωρ» ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση στο μεγάλο κεφάλαιο, ενώ ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες θα πληρώσουν τα σπασμένα με νέα χαράτσια και αυξήσεις στο ρεύμα, στα δημοτικά τέλη κλπ. Μόνο η οργανωμένη αντεπίθεση με το ΚΚΕ μπορεί να βάλει φρένο σ' αυτήν την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ