Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η συγκυβέρνηση στην Ελλάδα έχει τη βούλα της ΕΕ

Παρέμβαση του Γιώργου Τούσσα στη συζήτηση σχετικά με το «Πρόγραμμα εργασίας της Επιτροπής για το 2012» στο Ευρωκοινοβούλιο

Το αντιλαϊκό «Πρόγραμμα εργασίας της Επιτροπής για το 2012» κατήγγειλε χτες ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, με παρέμβασή του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, γενικότερα στην ΕΕ, και στην Ελλάδα, που κορυφώθηκαν με την τρικομματική κυβέρνηση συμμαχίας του μαύρου μετώπου, που την απαρτίζουν σοσιαλδημοκράτες, νεοφιλελεύθεροι και ακροδεξιά (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ), είναι με τη "βούλα"της ΕΕ και του κεφαλαίου, σηματοδοτούν ακόμη πιο άγρια και βάρβαρη επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματα και στη ζωή της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.

Χαρακτηριστικά, με τις προγραμματικές δηλώσεις και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της, η τρικομματική κυβέρνηση του κεφαλαίου στην Ελλάδα εξαπολύει νέα θύελλα αντιλαϊκών μέτρων, μετατρέποντας τη ζωή του λαού σε κόλαση: Χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα - 30.000 δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται μόνο μέχρι το τέλος του 2011 με προοπτική 200.000 απολύσεις στη επόμενη τριετία - νέες σαρωτικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα χαράτσια στους εργαζόμενους, ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις κοινωνικών δαπανών.

Η περίπτωση της Ελλάδας αποδεικνύει ότι η πολιτική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων ΕΕ - κεφαλαίου - αστικών κυβερνήσεων συνιστά στρατηγική επιλογή των μονοπωλίων, εφαρμόζεται με ενιαίο τρόπο σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, είτε έχουν Μνημόνιο είτε όχι, είτε βρίσκονται στο Μηχανισμό Στήριξης είτε όχι, είτε έχουν ελλείμματα και χρέη είτε όχι, είτε είναι δανειστές, είτε είναι οφειλέτες. Παρά τις οξύτατες αντιθέσεις τους, οι αστικές κυβερνήσεις στα κράτη - μέλη της ΕΕ, τα κόμματα του κεφαλαίου είναι ενωμένοι όταν πρόκειται να τσακίσουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Αυτή τη στρατηγική, τα συμφέροντα του κεφαλαίου, υπηρετεί και το πρόγραμμα εργασίας της ΕΕ για το 2012.

Καθημερινά, όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι απομυθοποιούν και αμφισβητούν την ΕΕ, την καπιταλιστική βαρβαρότητα και αυτό αποτελεί μεγάλης πολιτικής σημασίας κατάκτηση για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Για τους εργαζόμενους μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος είναι η ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, η οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη διαγραφή του χρέους, με Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ