Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απέρριψε αίτηση 90χρονης να μην κοπεί το ρεύμα

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθεσε 90χρονη συνταξιούχος, για να μην της κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ, καθώς τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε για το χαράτσι στα ακίνητα θα συζητηθούν το Φλεβάρη του 2012.

Η 90χρονη συνταξιούχος καλείται να πληρώσει έκτακτο τέλος για τα ακίνητα ύψους 1.104 ευρώ. Η ίδια δηλώνει ότι η σύνταξη που παίρνει ανέρχεται σε 900 ευρώ το μήνα, από τα οποία πληρώνει 500 ευρώ για τη γυναίκα που τη φροντίζει.

Δε διαθέτει άλλα περιουσιακά στοιχεία και έσοδα. Επομένως, αδυνατεί να καταβάλει τα χρήματα και ζήτησε από το δικαστήριο την προσωρινή παροχή προστασίας, ώστε να μην της διακοπεί το ρεύμα από τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου της, η ηλικιωμένη γυναίκα, με την αίτησή της, εστιάζει στο αν είναι νόμιμη η είσπραξη του τέλους μέσω του λογαριασμού ενός νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου και στη στάθμιση μεταξύ του δημόσιου συμφέροντος και της ζωής και ασφάλειας μιας 90χρονης συνταξιούχου.

Συνάντηση Δικηγορικού Συλλόγου - δημάρχων

Χτες πραγματοποιήθηκε συνάντηση, την οποία συγκάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με δημάρχους του νομού, προκειμένου να τους ενημερώσει για την αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης επιβολής του τέλους ακινήτων που κατέθεσε στο ΣτΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι νομικές διαστάσεις του θέματος, καθώς και οι σχετικές ενέργειες που μπορούν να γίνουν από την πλευρά των δήμων αλλά και των πολιτών, πάντα εντός του πλαισίου της «νομιμότητας».

Ενδεικτική για το κλίμα και τα όσα συζητήθηκαν ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Βαλεργάκη, ενάντια στο αίτημα χιλιάδων εργαζομένων προς τους δήμους, να μπουν μπροστά στον αγώνα για την ακύρωση του μέτρου στην πράξη και να συγκροτήσει συνεργεία επανασύνδεσης του ρεύματος.

«Δεν μπορούμε να καλέσουμε τον πολίτη σε παράνομες πράξεις. Αντιθέτως, πρέπει να είμαστε υπέρ της νομιμότητας», είπε ο κ. Βαλεργάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ