Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κινητοποίηση χτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργάνωσαν συγκεντρώσεις καλώντας σε ένταση της πάλης με ταξικό προσανατολισμό

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αθήνα
Συγκεντρώσεις στις δύο πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οργάνωσαν χτες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο στο πλαίσιο της στάσης εργασίας των εργαζομένων στο Δημόσιο. Να σημειωθεί ότι αρχικά η απόφαση αφορούσε σε πανελλαδική στάση εργασίας, αλλά η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ την περιόρισε μετά στις δύο αυτές πόλεις, προφανώς σε μια ακόμα ένδειξη «καλής θέλησης» - παρά τις αγωνιστικές της κορόνες - προς την τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ.

Στην Αθήνα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκαναν συγκέντρωση στην Ομόνοια, όπου μίλησε ο Λυκ. Βασιλάκος, από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Σημείωσε ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα επιταχύνει την εφαρμογή των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων. Ανέδειξε την ανάγκη έντασης της μάχης για την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς. Κάλεσε σε αγώνα, να μη δεχθούν οι εργαζόμενοι καμία εφεδρεία, καμία απόλυση, καμία ιδιωτικοποίηση.

Στη συνέχεια διαβάστηκε ψήφισμα αλληλεγγύης της Παναττικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προς τους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» και έγινε κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση συμπαράστασης που οργανώνει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο εργοστάσιο.

Ακολούθησε πορεία με τα συνθήματα «Οχι στις απολύσεις και στην εφεδρεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και «ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ - πλουτοκράτες, για την κερδοφορία τσακίζουν τους εργάτες» να επαναλαμβάνονται συχνά. Η πορεία έφθασε μέχρι τη Βουλή όπου αντιπροσωπεία πήγε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητώντας συνάντηση με την πολιτική ηγεσία. Ομως η σκόπιμη καθυστέρηση από την ηγεσία του υπουργείου προκάλεσε την άμεση αποχώρηση της αντιπροσωπείας, η οποία έστειλε το μήνυμα ότι «οι εργάτες δεν περιμένουν κανέναν, προχωράνε άμεσα στην οργάνωση της πάλης».

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έγινε έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Εθνικής Αμύνης. Στη διάρκεια της κινητοποίησης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο διευθυντή της ΔΕΗ. Ξεκαθάρισαν ότι οι εργαζόμενοι ούτε θέλουν ούτε μπορούν να πληρώσουν τα χαράτσια της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ