Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγώνας για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων
  • Εκδήλωση της ΚΝΕ έγινε χτες στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ
  • Ομάδες προβοκατόρων προσπάθησαν να χτυπήσουν την εκδήλωση

Με μαζική συμμετοχή της νεολαίας πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ η εκδήλωση της ΝΟ ΑΕΙ - ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Η προσπάθεια των γνωστών προβοκατόρων - παρακρατικών να χτυπήσουν την εκδήλωση εφορμώντας με πέτρες, φωτοβολίδες και ξύλα αντιμετωπίστηκε άμεσα από την περιφρούρηση της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου με ομιλητή τον Οδυσσέα Μαάιτα, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ο οποίος κάλεσε το λαό και τη νεολαία να ενισχύσουν και να συμπορευθούν με το ΚΚΕ για τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική, για αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δείχνει ότι ο δρόμος του αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, ενάντια στην πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αγώνας που πρέπει να γίνει με πιο προωθημένα συνθήματα και στόχους από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού κινήματος. Η μάχη για ψωμί, δουλειά, μόρφωση, υγεία, κοινωνικές παροχές, είναι όσο ποτέ άλλοτε δεμένη με το στόχο της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων. Αυτό είναι το μοναδικό επίκαιρο περιεχόμενο της λαϊκής ενότητας. Αν δεν ανατραπεί η εξουσία των μονοπωλίων, αν δεν αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την ΕΕ, δεν θα γλυτώσει ο λαός από τα δεσμά και τα μέτρα καταστροφής του».

Μετά την ομιλία, ακολούθησε συναυλία στο φουαγιέ του Πολυτεχνείου.

Στο κενό η επίθεση

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πολυτεχνείου, μια ομάδα κουκουλοφόρων, με ξύλα, πέτρες και πετώντας φωτοβολίδες, προσπάθησε να μπει στη σχολή αρχικά από το κυλικείο και στη συνέχεια από την κεντρική είσοδο. Αμέσως οι ομάδες περιφρούρησης της ΚΝΕ μπλόκαραν τις εισόδους του αμφιθεάτρου. Αντιμετώπισαν τους προβοκάτορες και τους πήραν στο κυνήγι.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, συγκροτημένα, πραγματοποίησαν πορεία από το Πολυτεχνείο μέχρι το Αγαλμα Βενιζέλου. Με τα συνθήματά τους κατήγγειλαν τη νέα δολοφονική επίθεση που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους νέους που συσπειρώνονται στη γραμμή της απειθαρχίας και της ανυπακοής, δυναμώνουν την κοινωνική συμμαχία που παλεύει για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. «Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές. Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές», «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ, ΔΣΕ αυτό είναι το ΚΚΕ» διαδήλωσαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ