Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα εγκρίνεται ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός

Την τελική έγκριση στο αντιλαϊκό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 θα δώσει σήμερα το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου. Το σχέδιο του βάρβαρου προϋπολογισμού θα καταθέσει αμέσως μετά στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος. Τα μέτρα και οι στόχοι του προϋπολογισμού μαζί με το νέο μνημόνιο της δανειακής σύμβασης θα αποτελέσουν εφαλτήριο για νέα κλιμάκωση του πολέμου εναντίον των εργαζομένων και θα οδηγήσουν ακόμα πιο βαθιά στη φτώχεια και την ανέχεια τα λαϊκά νοικοκυριά.

Σήμερα στην Αθήνα καταφτάνει το κλιμάκιο της τρόικας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το μνημόνιο που συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση. Οι τεχνοκράτες των ιμπεριαλιστικών κέντρων θα συναντηθούν σήμερα με τον Ευ. Βενιζέλο και μέσα στο Σαββατοκύριακο με τον Λ. Παπαδήμο. Στις επαφές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα συζητηθούν οι στόχοι και τα μέτρα του προϋπολογισμού.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε χτες το Μέγαρο Μαξίμου, ο Λ. Παπαδήμος μετά τις συναντήσεις που θα έχει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τους Ρομπάι και Μπαρόζο, την Τρίτη θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο για να συναντηθεί με τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ