Σάββατο 19 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ 7ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Παρέμβαση για τα εκρηκτικά προβλήματα στα σχολεία

Μαζική, δυναμική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Διαμερισματικού Συμβουλίου του 7ου Δημοτικού Διαμερίσματος της Αθήνας πραγματοποίησαν την περασμένη Τετάρτη, εκπρόσωποι της τοπικής Ενωσης Γονέων και πολλών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων της περιοχής.

Οι γονείς με την παρέμβασή τους, ανέδειξαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία ως αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης από το κράτος, τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές - εργατικές οικογένειες από τη βάρβαρη πολιτική των χαρατσιών, των απολύσεων, της μείωσης μισθών, της ακρίβειας, των δραματικών περικοπών όλων των κοινωνικών επιδομάτων και των δαπανών για την Παιδεία, την Υγεία, κλπ. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής σήμερα είναι σε πολλά σπίτια να λείπουν τα βασικά για την επιβίωση, παιδιά των λαϊκών οικογενειών να πηγαίνουν στο σχολείο νηστικά, να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ακριβώς γι' αυτό οι γονείς με την παρέμβασή τους ανέδειξαν και απαίτησαν, μεταξύ άλλων, άμεση γενναία κρατική χρηματοδότηση των σχολείων. Τη δωρεάν και άμεση σίτιση των παιδιών με προτεραιότητα τα ολοήμερα σχολεία, τα σχολεία με μεγάλο ποσοστό μεταναστών και άνεργων γονιών. Τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους μαθητές και τον άμεσο εμβολιασμό όλων από τις δημόσιες μονάδες υγείας με τα βασικά εμβόλια και τα απαιτούμενα πιστοποιητικά.

Η πλειοψηφία του ΔΣ παρέπεμψε την εξέταση αυτών των ζητημάτων σε επόμενη συνεδρίαση (χωρίς να προσδιοριστεί η ημερομηνία), την ώρα που σχολεία κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θέρμανση, που τα κρούσματα υποσιτισμού πολλαπλασιάζονται καθημερινά, που παιδιά δεν εμβολιάζονται, κλπ. Οι γονείς πάντως και οι εκπρόσωποί τους ξεκαθάρισαν ότι θα κλιμακώσουν τη δράση τους με κινητοποιήσεις.

Συγκέντρωση στο Πέραμα

Συγκέντρωση διοργανώνει η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος, την Δευτέρα 21 Νοέμβρη στις 8.30 το πρωί έξω από το δημαρχείο της πόλης, αναδεικνύοντας όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία από την αντιλαϊκή πολιτική την οποία εφαρμόζει απαρέγκλιτα η δημοτική αρχή (ΝΔ) του Δήμου Περάματος, με αποτέλεσμα εκτός όλων των άλλων και την υποχρηματοδότηση των σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ