Κυριακή 20 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
«Πυρήνες» του Συντονιστικού στα σχολεία

Γενική συνέλευση μαθητών σε Γυμνάσιο της πόλης
Γενική συνέλευση μαθητών σε Γυμνάσιο της πόλης
Με θετικά αποτελέσματα, οι μαθητές στην Πάτρα οργάνωσαν και επέκτειναν τη δράση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων, συστήνοντας «πυρήνες του Συντονιστικού» στα περισσότερα σχολεία της πόλης. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας ήταν από τα πρώτα συντονιστικά που κινητοποιήθηκαν, πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία, ενώ διαφαινόταν ότι η κρίση χτυπά με πρωτοφανή καταιγιστικό τρόπο το δικαίωμα των παιδιών της λαϊκής οικογένειας και στη μόρφωση. Πραγματοποίησαν κλεισίματα δρόμων, καταλήψεις, πορείες, κατέλαβαν συμβολικά την εφορία της πόλης μαζί με το ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στα χαράτσια.

Συνέχεια και κλιμάκωση της δράσης του Συντονιστικού ήταν η λειτουργία των πυρήνων του στα σχολεία. Ομάδων, δηλαδή, μαθητών που συνεδριάζουν, αποφασίζουν πώς θα δράσουν στο σχολείο, συμβάλλουν στο να διοργανώνονται κινητοποιήσεις σε τοπικό επίπεδο, να γίνονται συνελεύσεις. Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Πάτρας και μέλος του Συντονιστικού, κάνει λόγο για ιδιαίτερα θετική πείρα από τη λειτουργία των πυρήνων, που αποτελούν το «πόδι» του Συντονιστικού σε κάθε σχολείο, που οργανώνει την άμεση απάντηση των μαθητών, διαμορφώνει τη δράση και τις αποφάσεις του ΣΑΣΠ.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας προχωρά στη διοργάνωση τουρνουά μπάσκετ με σύνθημα «Καρφώνουμε ενάντια στα μέτρα τους, δεν πληρώνουμε εμείς την κρίση τους» και με ιδιαίτερα θετική αποδοχή από σχολεία της πόλης, ενώ οι μαθητές για το επόμενο διάστημα προγραμματίζουν και μια σειρά πολιτιστικές εκδηλώσεις παράλληλα με τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ