Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
Συλλυπητήρια για την απώλεια του Κουβανού πρέσβη

Φορείς του λαϊκού κινήματος της χώρας μας εκφράζουν τη θλίψη τους για τον ξαφνικό θάνατο του Λουίς Πράδο Γκαρσία, πρεσβευτή της Κούβας στην Ελλάδα, ο οποίος, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, κατέληξε το Σάββατο 19 Νοέμβρη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου σημειώνει στο συλλυπητήριο μήνυμά της:

«Ο Λουίς Πράδο Γκαρσία διαπιστεύτηκε στη χώρα μας στις 15 Φλεβάρη 2011 και στο σύντομο διάστημα που υπηρέτησε στη χώρα μας ως πρέσβης ανέπτυξε έντονη και πολύπλευρη δραστηριότητα υπερασπιζόμενος σταθερά την κουβανική επανάσταση.

Συνεργάστηκε με το ΠΑΜΕ για την προώθηση της φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών, καθώς και στην ανάπτυξη του κινήματος αλληλεγγύης με τη Σοσιαλιστική Κούβα, για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών και τον τερματισμό του αποκλεισμού της Κούβας από τους ιμπεριαλιστές.

Σύντροφοι

Παρακαλούμε να διαβιβάσετε στην οικογένειά του τα ειλικρινή συλλυπητήρια του ταξικού κινήματος της Ελλάδας».

Tο Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους για την απώλεια του πρέσβη, στην οικογένειά του και στο λαό της Κούβας. Σημειώνει πως «η αλληλεγγύη στον κουβανικό λαό που αγωνίζεται για την υπεράσπιση των ιδανικών της Επανάστασης, η συμβολή στην προσπάθεια για την κατάργηση του αποκλεισμού και το σταμάτημα των άλλων επιθετικών ενεργειών της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για την κατάργηση της Κοινής Θέσης της ΕΕ και για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών πατριωτών από τις φυλακές των ΗΠΑ, αποτελούν την καλύτερη έκφραση τιμής στη μνήμη του Λουίς Πράδο».

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), στο μήνυμά της, διαβεβαιώνει: «Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να συμπαραστεκόμαστε στον κουβανικό λαό, να αγωνιζόμαστε ενάντια στον αποκλεισμό που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, ενάντια στην Κοινή Θέση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών από τις φυλακές των ΗΠΑ».

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην Πρεσβεία της Κούβας και τους οικείους του για το θάνατο του συντρόφου Γκαρσία, που αφιέρωσε τη ζωή του για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, για τα συμφέροντα του κουβανικού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ