Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ο εμπαιγμός συνεχίζεται

Ο εμπαιγμός των - άγρια λεηλατηθέντων από τα αλλεπάλληλα μνημόνια - εργαζομένων σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των αδήλωτων κεφαλαίων Ελλήνων εκατομμυριούχων σε ελβετικές τράπεζες, τα οποία ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, καλά κρατεί.

Απαντώντας σε σχετική Ερώτηση στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου ανέφερε ότι σημείο αναφοράς της συμφωνίας μεταξύ της ελληνικής και της ελβετικής κυβέρνησης αποτελούν οι συμφωνίες που υπογράφηκαν μεταξύ της Ελβετίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Μόνο που στις δύο αυτές συμφωνίες προβλέπεται ότι δε θα δοθούν στοιχεία με τα ονόματα των φοροφυγάδων που μετέφεραν τα κεφάλαιά τους στις ελβετικές τράπεζες, εκτός εάν υπάρχει ρητή εξουσιοδότηση των ιδίων... Απλώς στις καταθέσεις θα επιβληθεί φόρος με συντελεστή που θα κυμαίνεται από 20% έως και 34%.

Η διατήρηση της ανωνυμίας όλων όσοι έχουν καταθέσει αδήλωτα κεφάλαια στις ελβετικές τράπεζες, ακυρώνει στην πράξη τις όποιες διμερείς συμφωνίες, καθώς δίνει τη δυνατότητα παραποίησης και αλλοίωσης των στοιχείων των καταθετών.

Η τρικομματική κυβέρνηση του μαύρου μετώπου απλώς διατηρεί προπαγανδιστικά το θέμα στην επικαιρότητα, προκειμένου να δημιουργήσει την επίπλαστη εικόνα ότι την κρίση την πληρώνουν όλοι, και οι φτωχοί και οι πλούσιοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ