Τρίτη 22 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου

Iκανοποίηση είναι η πρώτη αντίδραση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΒΕ) από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, όπως παρουσιάστηκαν από τον Λ. Παπαδήμο. Αυτό αναφέρεται σε επιστολή τους προς το νέο πρωθυπουργό, στην οποία αναπτύσσουν τις αξιώσεις τους, για λογαριασμό της μερίδας του κεφαλαίου που εκπροσωπούν, οι μεγαλοεξαγωγείς, με στόχο τη διάσωσή τους από την καπιταλιστική κρίση και τη στήριξη της κερδοφορίας τους.

Με την επιστολή τους παράλληλα απαιτούν «η όλη προσπάθεια της μείωσης του ελλείμματος» να «επικεντρωθεί» στη μείωση του δημόσιου τομέα και στο πετσόκομμα των κρατικών δαπανών - βεβαίως όχι στο μέρος που αφορά τις φοροαπαλλαγές ή την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεών τους.

Ζητούν άμεση επιστροφή του οφειλόμενου ΦΠΑ στις επιχειρήσεις και δέσμευση κεφαλαίων από το ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με Επενδυτική Τράπεζα του εξωτερικού για τη δημιουργία «μηχανισμού ρευστότητας» που θα διοχετεύσει ζεστό χρήμα στις επιχειρήσεις τους.

Ακόμη, επαναλαμβάνει την αξίωσή του για κατ' εξαίρεση χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Αξιώνουν οι εξαγωγείς να πληρώνεται μέσω του ΕΣΠΑ μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος προσωπικού, η ενέργεια και οι υπηρεσίες logistics και επαναπροσδιορισμό των κατευθύνσεων του ΕΣΠΑ με γνώμονα την «ανάπτυξη», όπως την έχει ανάγκη σήμερα το κεφάλαιο, και τη «στήριξη της επιχειρηματικότητας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ