Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Μηνύματα προς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντιεφ, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο ρωσικό Καύκασο, όπου στην πόλη Βλαδικαφκάζ συναντήθηκε με στρατιωτικούς της 58ης ρωσικής Στρατιάς, καθώς και με εκπροσώπους της ρωσικής αυτόνομης Δημοκρατίας της Βόρειας Οσετίας και τον Ανατόλι Μπιμπίλοφ, υποψήφιο για την προεδρία της Νότιας Οσετίας, που έχει αποσχιστεί από τη Γεωργία.

Κατά την επίσκεψή του ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως εάν το 2008 δεν είχε γίνει η στρατιωτική ρωσική επέμβαση υπέρ της Νότιας Οσετίας στον πόλεμο με τη Γεωργία, τότε η Γεωργία κι ίσως όχι μόνον αυτή θα ήταν σήμερα μέλη του ΝΑΤΟ και στην περιοχή του Καυκάσου θα υπήρχε μια διαφορετική γεωπολιτική κατάσταση.

Ο Ντ. Μεντβέντιεφ για άλλη μια φορά τάχθηκε κατά της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ προς τα ρωσικά σύνορα, ενώ σ' ό,τι αφορά τα μέτρα που θα πάρει η Ρωσία ως απάντηση στην αμερικανο-νατοϊκή αντιπυραυλική ασπίδα, είπε πως αυτά «θα είναι λογικά και επαρκή, αλλά δεν θα κλείνουν το δρόμο για τη συνέχιση του διαλόγου με τους εταίρους μας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου».


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ